pátek 8. března 2013

DIY 3D srdce


Do našeho pravidelného pátečního DIY návodu dnes řízne PAVLÍNA - a má pro vás nachystanou skutečnou srdeční záležitost - chopte se nástrojů, začínáme! 

Dnes půjdeme s dobou, která žádá kdeco „třidé“ a naučíme se v tomto stylu vyřezávaný detail do přáníček. Vypadá to na první pohled složitě, ale my Vám nabízíme hotovou šablonu, podle které provedete tento kardiochirurgický zákrok úplně snadno a překvapivě rychle.


Budeme potřebovat
  •  řezací podložku
  • nůž
  • papír
  • pravítko
  • měkkou tužku
  • šablonu

1. Vytiskněte si naši šablonu. Jsou v ní dvě velikosti srdce. Pokud Vám nevyhovuje ani jedna velikost, upravte si velikost procentuálním zadáním při tisku. Měkkou tužkou s pomocí pravítka obtáhněte přesně všechny černé čáry, které značí linie řezání. Šedé čáry značí přehyby. Připravte si papír, ze které budete srdce chtít řezat. Rozměr je na Vás, já jsem pro své přáníčko použila puntíkovaný papír 8 x 16 cm. Rozměr Vašeho papíru počítejte o trochu větší než jaký by měl být výsledný, ať máte rezervu, pokud by se Vám srdce nepodařilo zkopírovat úplně přesně tam, kam potřebujete.


2. Všichni jsme se už jako děti učili tuto metodu kopírování…ale pro jistotu. Šablonu otočte tak, aby strana s tahy tužkou ležela na zadní straně papíru, ze kterého budeme srdce vyřezávat. Shora tužkou přeškrtejte linie, které se takto jemně zkopírují na papír, který budeme řezat. Pokud se někde otisk nepovedl, dotáhněte jej tužkou.


3. S pomocí pravítka a ostrého nožíku na podložce vyřežte linie. Linie, které jsou na šabloně šedé a označují přehyb, doporučuji opět podle pravítka narýhovat kostí nebo nějakým jiným tupým nástrojem.


4. Papír si po bocích přidržte washipáskami nebo jinými snímatelnými páskami na podložku. Bude se Vám tak lépe pracovat. A začněte odshora srdce protláčet jakoby dopředu a zavírat horní polovinu papíru. Jednotlivým žebrům pomáhejte zespodu prsty. Ze začátku to moc nepůjde, tak mějte trpělivost.




5. Tak a je hotovo, máte základ pro Vaši fantazii. Papír se srdíčkem můžete nalepit na jiný.  Je efektní , pokud pod srdce použijete kontrastní papír. Já jsem použila barevné proužky napříč, které při otvírání přáníčka kontrastují se světlými žebry.





Abych se držela 3D tématu do konce, doplnila jsem přáníčko třemi balónky navysoko nalepenými oboustrannou pěnovkou. Uvázala jsem šňůrku do spodního žebra srdce.


7. Aby byl efekt pro obdarovaného překvapivější, přidala jsem přáníčku šňůrku na svázání. Zvenčí je přání zdobeno minimálně…napovídá to, že překvapení bude asi uvnitř.


Přeji hodně zábavy, přesnou ruku a pokud se do 3D srdce pustíte, pošlete nám fotku, jak se povedlo na atelier@paperoamo.cz.

6 komentářů:

  1. genialne :O juj, uz sa tesim na fajront, nech mozem doma bastlovat :D dakujem ze krasny navod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky a pošlete fotku, jak to dopadlo :-).Pavlína

      Vymazat
    2. ak sa mi to podari tak pekne ako vam, tak urcite poslem ;D

      Vymazat
  2. toto sa mi strašne páči! dokonalosť!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, tak ať se Vám taky podaří!

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký a zajímavý návod, pokusím se taky :-)

    Markéta

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover