pátek 19. dubna 2013

DIY rámky


Nejenom že pro nás má dnes LUCIA pravidelný DIY návod na skvělé rámečky, ale ještě nás nechá podívat se do své pracovny! Krásný pátek :)


Handmade rám na fotky alebo iné umelecké diela 

Budeme potrebovať:


tvrdý kartón
nastrihané pásy látky
ozdobnú niť
lepidlo
orezávak
príp. akrylovú farbu

  1. Na čo najtvrdší kartón si narysujeme štvorec, príp. obdĺžnik takej veľkosti, aký chceme mať rám. Dovnútra narysujeme uhlopriečky a od stredu odmeriame na každú uhlopriečku rovnakú veľkosť (čím ďalej od stredu, tým užší rám vznikne). Body na každej uhlopriečke pospájame a vznikne nám vnútorný štvorec, ktorý vyrežeme a odložíme si na neskôr – budeme ho ešte potrebovať.

  1. Vyrezaný rám som natrela bielou akrylovou farbou, aby nepresvitala farba kartónu.
  1. Rám začneme omotávať prúžkami látky. Jeden koniec si najprv nalepíme na rub rámu a omotávame. Takto omotáme celý rám. Ja som použila látku, ale môžete použiť napríklad aj špagát, raffiu, stužky alebo čokoľvek iné.
  1. Ja som použila ešte striebornú niť, aby som rámu dodala trochu elegantný nádych :)
  1. Vnútorný štvorec, ktorý sme na začiatku vyrezali, si upravíme podľa toho, čo chceme v ráme mať. Môj štvorec som obalila do bieleho papiera, ozdobila scrapbook technikou a nakoniec ho nalepila na výkres so širšími okrajmi.


  1. Okraje výkresu nám poslúžia na nalepenie štvorca na zadnú časť rámu:

Tu je výsledok :) Vyrobila som si viac rámov na ozdobenie mojej novej mini-pracovne a na stenu som ich pripevnila jednoducho obojstrannou penovou páskou. Rámiky si môžete ozdobiť mnohými spôsobmi, pridať nielen ozdobnú niť ale aj stužky, mašle, gombíky, kvetinky či iné ozdoby. Veselé tvorenie :)


2 komentáře:

Pin It button on image hover