sobota 18. května 2013

Inspirace pro challenge

Naše milé! Konec květnové challenge se blíží a my máme inspiraci pro ty, kteří se do ní ještě nepustili. Podívejte se, jak projekty zvládly PAVLÍNA a LEA, uvařte si kávičku a "upečte" Tiramisu a pojďte do toho - posílat své projekty a recepty můžete do pondělí 20.5. :)

PAVLÍNA


Božské Tiramisu pana Metely

Před časem se mí drazí bývalí kolegové dohadovali, kdo umí lepší Tiramisu a aby bylo možné je spravedlivě rozsoudit, museli přinést vzorečky. Vyhrála česká variace na Tiramisu bez syrových vajíček a mascrapone, která je... prostě božská a u nás doma všemi milovaná. Říkáme jí vznešeně Tiramisu pana Metely a zařadili jsme tento dezert v žebříčku oblíbenosti dokonce nad dort pana Sachera. Ano, cukrářské klání vyhrál chlap!...Leničko, už se nezlob :) a tebe Peťo převelice zdravím!


Recept:
  • 1 měkký tvaroh - nízkotučný
  • 2 zakysané smetany
  • 1 pomazánkové máslo, pan Metela tvrdí, že jedině Choceňské!!
  • 300 g moučkové cukru (nebo méně, podle chuti)
  • 2 balení italských cukrářských dvoubarevných piškotů (prodávají v Intersparu)
  • silná káva
  • brandy nebo Amaretto
  • strouhaná čokoláda
  • šlehačka



Postup:
Uvaříme do misky silnou kávu, misku vezměte tak širokou, aby se v ní daly na plocho máčet piškoty. Do kávy dejte panáčka brandy, Amaretta, Mandretta nebo podobného likéru. Tvaroh, zakysané smetany, pomazánkové máslo a cukr ušleháme. Do hranaté nízké skleněné nádoby rovnáme vedle sebe piškoty důkladně namočené v kávě. Na piškoty navrstvíme ušlehaný krém a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme druhou vrstvu máčených piškotů, krém a čokoládu. Poslední vrstvou je jen ušlehaná šlehačka. Necháme v lednici odležet.  


Na stránku jsem použila černou čtvrtku BBP, podmínku vlastního pozadí plní embosované hvězdičky a zlatý kruh - vše z růžové sady prášků a elementů Stampendous Encrusted Jewel kit. 


Pod fotkou jsou kruhy z vellumu a ze čtvrtky sady 6 x 6 
Autumn Press Studio Calico




Stránku jsem dozdobila šifónovou stuhou a překrásnými glitrovými písmenky Dear Lizzy. Ornamenty na okrajích jsou bílá razítka Basic Grey


LEA


Květnovou challenge jsem si opět pojala zcela po svém :-). Nijak se netajím tím, že jsem líná vařit… Nikdo a nic mě k tomu nenutí, takže když se mi nechce, tak prostě nevařím. To ovšem neznamená, že vařit neumím :-). Kdysi mi taťka po mnou uvařeném obědě říká: „Ty jsi tak šikovná, když se ti chce. Jenom škoda, že se ti tak málo chce.“  Takže představa, že budu muset nějaké jídlo uvařit byla skoro děsivá :-).  Ale nakonec jsem to vyřešila šalamounsky…  Jediná věc, na které si opravdu kdykoliv pochutnám a nemám problém ji uvařit je káva. Od vždycky mám kávu pouze na chuť a nejlepší je ta, kterou si uvařím sama :-).


A můj recept na opravdu dobrou kávu?
K mléku přidávám smetanu s příchutí irského krému.

Na podklad stránky jsem na různá místa použila šablonu
kterou jsem oťupala šedým Distress inkoustem.


 Celou stránku jsem pokapala gessem smíchaným s fialovým inkoustem Distress, 
odstín Dusty Concord. (pozn. To se mi ani nechtělo věřit, že by Lea zvládla něco jenom tak POKAPAT gessem!) Bylo to moje první použití gessa na stránce! 




No a pak už jsem jen vrstvila,  přidávala, ubírala, 
dokud jsem nebyla s výsledkem spokojená. 



Na závěr jsem na stránku umístila nadpis. Vždycky jsem zásadně byla proti anglickým nápisům, jenže… víc se mi prostě líbilo coffee time než čas na kávu, kávy čas, apod. 
Písmenka jsem použila pěnovou abecedu od Amy Tangerine a obarvila jsem je fialovou akrylovou barvou.

3 komentáře:

  1. Pavlínina stránka mi barevnou kombinací zabrnkala na chuťové pohárky a Lea mě mile překvapila fialovými cákanci! :) Přiznávám, že coby kávový nevzdělanec smetanu s příchutí vůbec neznám! :-O

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, určitě doporučuju recept vyzkoušet a s Leinou kávou to bude dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky jsme se s Pavlínou shodly :-) káva a dezert :-)
    Petro i já děkuji a jsem ráda, že jsem Ti malinko rozšířila obzory ;-) Letos ke Kukači vezmu místo Yuzu smetanu s příchutí :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover