sobota 4. května 2013

Mazinárodní den scrapbookingu - host


Na tento slavnostní den jsme si jako hosta přizvali někoho velice vzácného. Nečekejte žádného top designera, nebo člena teamu vaší oblíbené značky. Dnes pro Vás máme naprosto obyčejně neobyčejnou ženu, která se scrapbookingu a cardmakingu věnuje už dvanáct let. Když jsem před čtyřmi lety uviděla její scrapbookovou místnost, byla jsem ztracená - a právě díky ní je tu teď Papero amo.  

ELLEN CRAWLEY


... je moje teta. Není to žádná veliká umělkyně. Nemá ani svůj blog. Tvoří si jen tak pro sebe, protože ji to stejně jako nás prostě moc baví a nevadí jí sem - tam šmouha od inkoustu či skvrnka od lepidla. Napadlo nás, že po všech těch úžasných ženách, které Vám tu každý měsíc představujeme, je čas na někoho z lidu, na jednu Z NÁS. I když třeba zrovna bydlí za oceánem.

Tento týden za námi přijela na návštěvu a já jsem pro ni měla připravený úkol. Vyrobit pro nás něco na Mezinárodní den scrapbookingu. Odpovědět na pár otázek. Byla nadšená a celý den strávila v mé pracovně a vyráběla (většinu času jí ovšem zabralo hledání vhodných pomůcek a materiálů v mém nepořádném království). A tak vznikla dvě přáníčka ke Dni matek a pro Vás tak možnost nahlédnutí do tvoření obyčejně neobyčejné tety z amerického středozápadu, která byla na mé cestě v tvoření naprosto nepostradatelná.

PROJEKTY PRO NÁS



OTÁZKY PRO ELLEN

1. Kdy a jak jsi začala se scrapbookingem? 

Začala jsem scrapovat v roce 2001, když jsem poprvé potkala svého manžela. Věděla jsem, že náš vztah je něčím výjimečný a zdálo se mi, že je vhodná chvíle na to začít si uchovávat naše společné vzpomínky.

2. Kde nacházíš inspiraci k tvoření?

Inspiraci nacházím všude! V reklamách, přírodě, někdy je to jenom něco, co si načmárám do diáře.

3. Jak vypadá tvůj kreativní proces?

Nejtěžší je pro mě ta část, kdy si musím všechno promyslet a dát si v hlavě dohromady co vlastně chci dělat. Někdy strávím hodiny prohlížením věcí a přemýšlením nad všemi možnostmi jak by se daly použít. Jakmile mám nápad, pracuji naplno a rychle.

4. Ve kterou denní dobu se ti nejlépe pracuje?

Jsem ranní ptáče. Moje nejkreativnější část dne je kolem šesté hodiny ráno. 

5. Máš nějakou oblíbenou techniku?

Miluju svoje Copic markers!

6. Máš nějaký tip na uspořádání scrapbookových pomůcek a pracovny?

Ne, to nemám. Moje pracovna je totiž naprostá změť a chaos! Ale mám jeden tip, který se týká scrapbookingu a dovolené. Vždycky než odjedeme někam na dovolenou, dám si do kufru zipové sáčky. Na každý den jeden. A na každý z nich napíšu datum jednoho dne naší dovolené. Když skončí první den, nasypu do sáčku všechny vstupenky, brožury, zápalky nebo cokoliv jiného, co jsem posbírala z daného dne do odpovídajícího sáčku. Pak ho zavřu a dám zpátky do kufru. Když přijedeme domů, nechám hned vyvolat fotky a roztřídím je do jednotlivých sáčků. To všechno mi nesmírně ulehčí práci, protože už mám vše rozděleno po dnech. Vždycky vytáhnu jen jeden sáček a pracuji na něm a celé album se nezdá tak nemožné.

7. Top 3 produkty, které používáš nejvíc?

Vypadá to, že už jsem velká sběratelka papírů. Vždycky se snažím donutit se papír použít, místo toho, abych ho schovávala pro nějakou speciální příležitost. 
Miluju Glossy Accents. A taky mám obrovskou sbírku razítek!

A jak se jí u mě pracovalo... :)


4 komentáře:

  1. Ráda jsem si tenhle příjemný rozhovor přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravíme tetu z Ameriky! Ve scrapu vzdálenost nic neznamená a je fajn poznat další spřízněnou duši!

    OdpovědětVymazat
  3. Příjemný rozhovor. Moc se mi líbí první přáníčko a dovolenkový typ na zipové sáčky nemá chybu. :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover