úterý 18. června 2013

Guest designer / Michiko Kato

Dnes Vám přinášíme další díl našeho blogového seriálu "Guest designers 2013" a tentokrát poletíme až do dalekého Japonska za úžasně talentovanou MICHIKO KATO.
Jejího talentu si všimli například takové společnosti jako American Crafts a Crate Paper - a právě pro ně dělá Michiko designera! Její tvorba je krásně barevná a něžně pastelová. Seznamte se :)

MICHIKO KATO


Moje jméno je Michiko Kato. Bydlím v Osace, v Japonsku se svým mužem a třemi dcerami (Yuno, Rinka, Iori). Se scrapbookingem jsem začala v roce 2007. Vždycky jsem ráda fotografovala, a chtěla jsem zachovat mnoho skvělých vzpomínek, které se k fotkám vážou. Layouty jsem začala tvořit od roku 2009. Můj scrapbookový styl poznáte podle vrstvení. Používám hodně vrstev a tak mi tvoření zabere hodně času a věnuji moc pozornosti každému maličkému detailu. Miluju jednoduché layouty. Když jde všechno dobře, můžu vytvořit stránku za hodinu. Vždycky se snažím, aby z mého layoutu bylo vidět, že jsem ho dělala já. Patřím do kreativního týmu Crate Paper, American Crafts a Gossamer Blue.
Velice si vážím toho, že můžu být vaším guest designerem a budu ráda, když se vám moje práce bude líbit. Díky!

My name is Michiko Kato. I live in Osaka, Japan with my husband and three daughters (Name is Yuno, Rinka, Iori)I started learning scrapbooking  since about 2007. I have always liked taking pictures,and I thought if  I could leave with many pleasant memories with my pictures, I feel so happy. So I began to really create layouts since 2009.My scrapbooking style is to use a lot of layers in my layout. This way is taking some time to make it, but I make my work attention to every little detail.I also love to create simple layout.If all goes smoothly,I can create it within an hour. I always try to incorporate my own style into every layouts.I belong to Design Team of Crate Paper, American Crafts and Gossmer Blue of monthly kit club. I'm honored to be invite as a guest designer. I'm very glad if you like my work. Thanks!!



PROJEKTY PRO PAPERO AMO

Party



Laugh




OTÁZKY PRO MICHIKO


1. KDE NACHÁZÍŠ INSPIRACI K TVOŘENÍ? 
Většinou na Pinterestu. Ráda se podívám na nějaký sketch, layout, barevnou kombinaci a krásné fotky. Dívám se tam každý den na svém telefonu.

Where do you find inspiration?
I get inspiration from Pinterest. I like to see sketch, layout of scrapbooking, color combo, and beautiful photos.
I check it every day by my I phone.

2. JAK VYPADÁ TVŮJ KREATIVNÍ PROCES?
Nejprve si vymyslím, jaký styl layoutu chci dělat. Například čistý a jednoduchý, hodně vrstvení, jemný nebo naopak výrazný... atd. Pak podle fotky vybírám ladící papíry a ozdoby.

How does your creative process look like?
First, I decide image of layout. For example, clean and simple, many layers, softly or sharp layout・・etc.
And I choose to match the image of photos and pattered paper and embellishments.

3. VE KTEROU DENNÍ DOBU SE TI NEJLÉPE PRACUJE?
Tvořím brzy ráno, když mám volno z práce. Hlavně ráda tvořím, když svítí slunce :)

What hour of the dayis the best for creating?
I create early morning of holiday from work. Especially, I like to create it sunny day:)

4. MÁŠ NĚJAKOU OBLÍBENOU TECHNIKU?
Ráda používám akvarelové barvy a spreje Copic. Ty se rozprašují jemněji než color mist. Ráda pracuji s akvarelovými barvami a přidávám tím barevnost mému layoutu.

What is your favourite technique?
 I like to use watercolor and copic spray. Copic spray is able to descrie softly better than mist. I also like to paint with watercolor for color gradationally in my layout.

5. MÁŠ NĚJAKÝ TIP NA USPOŘÁDÁNÍ SCRAPBOOKOVÝCH POMŮCEK A PRACOVNY? 
Bohužel, nemám vůbec žádný nápad - moje pracovna je velice úzká a můj pracovní stůl mám hned vedle postele. Tedy celý prostor je asi o velikosti dvou menších stolů. Jednoho dne, a to je můj sen, budu tvořit ve velké pracovně.

Do you have any tips on how to store the craftsupplies, and tips about creative spaces in genereal?
Unfortunately, I don't have idea, because my scrapbooking room is too narrow. And my desk is beside my bed. This space is about the size of two small desks.
One day, it is my dream to make layout in large room.

6. TOP 3 PRODUKTY, KTERÉ POUŽÍVÁŠ NEJVÍCE?
Chipboard - to je pro mě velmi důležitý materiál. Nejradši mám ty od Crate Paper. Snadno se s nimi pracuje a jsou tak roztomilé!
Vellum - má mnoho variací a podob a pomáhá mi vyjádřit věci různými způsoby, prostě ho miluju.
Bílá čtvrtka - často ji používám jako základ.

Top3 Product syou use the most and why?
Chipboard: This is important item for me. Especially, I love it of Crate Paper. It is easy to use and so cute!
Vellum paper: It is rich in variation and can express things in many different ways, so I love it.
White card stock: I often use it as a mat board.


U MICHIKO V PRACOVNĚ




4 komentáře:

Pin It button on image hover