čtvrtek 6. června 2013

Product of the month


Olinka si za produkt měsíce zvolila šablony - kdo by je nemiloval? Pojďte se podívat na pár zvláštních technik, které jste s nimi ještě určitě nevyzkoušeli...

ŠABLONY

Pro šablony mám velkou slabost…nabízejí mnohostranné využití a kreativitu. Výběr vzorů je tak velký, že si jistě každý vybere. Je asi málo scrapbookových značek, které by tento produkt neměly ve své nabídce.

Když se objevily na e-shopu Papero amo dřevěné šablony Sodalicious, byla jsem na ně moc zvědavá. Vyzkoušela jsem je na projektu z dubnového kitu pro Creative club a musím říct, že mne příjemně překvapily. Dá se velice dobře využít faktu, že dřevo nasákne více barvy a může se tedy použít i pro negativní otisk a to i vícekrát. 




Posledním přírůstkem do mé sbírky jsou plastové šablony od Studia Calico, šipkové vzory miluju. Abych se neopakovala…práci se šablonami a maskami jsem popsala na svém blogu  v loňském roce, přidám tedy pár obrázků, které dokumentují další možnosti.




Nebojte se použít jako podklad černý papír: třpytivé a metalické gelovky jsou efektní a můžete je zkombinovat i s pudry Perfekt Pearls. Medium nanesete na plochu přes šablonu a následně štětečkem nanesete pudry. Fixaci provedete přetřením vodou štětcem, ale není to nutné, pudry drží dobře.



Zajímavý podklad vytvoří také spojení voskového podkladu na brusném papíru a vrchní vrstva akrylové barvy přes šablonu nanesená tupováním.




Přes šablonu také můžete kreslit obrysy bílou voskovkou nebo parafínem a přetřít akvarelem. Vytvoří se rezerváž na místě pokrytém voskem…
další vrstva může být kresba obrysu tuší nebo fixem.




Vyhrajete si i se zatíráním strukturovací pastou, reliéfní povrch vynikne např. na  canvasovém podkladu ve spojení s inkousty a barvami ve spreji.




A poslední projekt, kde jsem použila šablony? Jeden soutěžní příspěvek…




A co vy? Kamarádíte se šablonami? Které jsou vaše nejoblíbenější?

3 komentáře:

  1. Oli nádhera, díky! Vyzkouším to všechno, akorát mi musíš vysvětlit "voskovaný podklad na brusném papíru".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na brusný papír (můžeme vyzkoušet různé hrubosti) se nanese vrstva barev voskovkami a přes papír zažehlí...dostaneme tím ještě zajímavý otisk, který můžeme také zpracovat

      Vymazat
  2. Hmmmm...krásné fotky detailů! :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover