čtvrtek 27. června 2013

Technika by... Lea

Faux Leather 


Nad technikou pro další měsíc jsem přemýšlela docela dlouho. Pak jsem si tak brouzdala na Pinterestu a ha! Objevila jsem super techniku! Hned jsem z ní byla nadšená a musela ji vyzkoušet. Přišla mi velice efektní :)


Budeme potřebovat: 


  • hladkou bílou čtvrtku
  • inkousty Distress ve několika odstínech, já jsem použila vždy tři od jedné barvy
  • lepidlo na decoupage (může být i jiné na podobné bázi)
  • hedvábný papír (od večera najdete v našich novinkách!)
  • štětec
  • nůžky
  • aplikátor k nanášení inkoustů

A jdeme na to :) Nejdříve si připravenou čtvrtku trochu pomačkáme (úplně nekrčíme), aby byla měkčí, také se nám na ní při barvení vytvoří takové efektní mazance :) Čtvrtku obarvíme Distress inkousty od nejsvětlejší po nejtmavší. Já jsem použila zelené v odstínech Shabby Shutters, Peeled Paint a Forest Moss. Není potřeba barvit nějak pečlivě, protože to ve finále stejně nebude vidět :)



Nyní si připravíme hedvábný papír, ať se pak nezdržujeme. Ustřihněme si jej asi jednou tak velký, než máme připravenou čtvrtku a papír pokrčíme do kuličky. Obarvenou čtvrtku celou přetřeme lepidlem. 



Nelekněte se, když vám inkousty začnou reagovat s lepidlem. A teď rychle, než nám zaschne lepidlo opatrně rozložíme hedvábný papír na čtvrtku a pomaličku polehoučku jej přilepíme místečko po místečku. Tady je potřeba dávat pozor, aby se papír nepotrhal. Přeci jenom je tenký, a když se namočí do lepidla, tak se to může hned stát. Papír určitě nerovnejte, právě naopak… bude velice efektní, když si vytvoříte i nějaké ty záhyby.



 Na některých místech také můžete vidět, že se inkousty propíjí přes hedvábný papír.Když máme papír důkladně přilepený na celé čtvrtce, přesušíme jej horkovzdušnou pistolí. Pokud máte, jestli ne nevadí, necháme zaschnout volně. Pak odstřihneme přečnívající hedvábný papír. 



Takto přilepený hedvábný papír ještě obarvíme jedním odstínem Distress inkoustu, já jsem použila odstín Peeled Paint. Tím zvýrazníme všechny přehyby a záhyby :) A máme hotovo! Teď už stačí čtvrtku umístit na přáníčko nebo na stránku. 


Já jsem si vytvořila dvě čtvrtky a použila jsem je na přáníčka. Zdobila jsem jen lehce, protože se mi zdálo, že by byla škoda takovou úžasnost něčím velkým zakrýt.


7 komentářů:

  1. Zdobení pouze výseky je v tomto případě výborná volba, gratuluji k povedeným kouskům! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přání vypadají elegantně a čistě. A to mám ráda. Tleskám.

    OdpovědětVymazat
  3. Leo, překvapuješ...ty a špinavé techniky -))) ...tleskám

    OdpovědětVymazat
  4. Moc všem děkuji! Olinko, ono to není až tak moc špinavé :-)
    Moc se mi ta technika líbí ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle mne chytlo u srdíčka, moc krásná technika. Mé ukázky.
    http://i42.tinypic.com/i57p6u.jpg
    http://i41.tinypic.com/4pxhmq.jpg
    http://i40.tinypic.com/28gy2k1.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agnez, děkuji! Jsem moc ráda, že si techniku někdo vyzkoušel a pochlubil se! Přáníčka jsou pěkná :-)

      Vymazat

Pin It button on image hover