pátek 12. července 2013

DIY záchranný kruh a jiné ozdoby

Jak OLINKA slíbila, tak se stalo - dnes Vám ukáže, jak vyrobila svůj záchranný kruh na fantastickou visačku a taky mnohé další námořnické vychytávky! 

DIY námořnické doplňky

Červencový KIT Creative klubu se mi moc líbí…hned mne napadlo, že se bude náramně hodit ke scrapování fotek z jachty. Protože si ale musím ještě vytvořit několik koláží z fotek, vyvolání na papír musím ještě o pár dní oddálit. Co mohu udělat hned, je příprava doplňků na dozdobení a já se  s vámi podělím o návod.

BUDEME POTŘEBOVAT:
  • čtvrtku a karton na výseky či vystřižení kruhů
  • provázek
  • razítka, StazOn, Distress Stain
  • lepidlo
  • nůžky
  • bavlněná látka
  • brads 


Jak použít provázek spirálovitě stočený v ploše jsem již popsala v jednom z návodů, tentokrát použijeme bílý bavlněný. Takto vzniklý podklad potiskneme, já si zvolila razítka od Aladine s motivy piktogramů a použila jsem černý, modrý a červený StazOn. Do středu růžice jsem umístila červený brads. U jednoho kolečka jsem po okraji přilepila zlatou šňůrku a použila krásný hřebíček ze sady od Studia Calico, která je v kitu.


K námořnické tematice neodmyslitelně patří záchranný kruh, proč tedy znovu nevyužít provázku. Z kartonu si vystřihneme kruh, lehce potřeme z jedné strany lepidlem a začneme omotávat…komfortní délka provázku je asi na rozpažení rukou, kdykoliv můžeme napojit další kus. Mohli bychom střídat i barvy, já ale pracovala jen s bílou a část  potom obarvila Stainem v odstínu fired brick. V místech předělu potom v další vrstvě obtočíme dvakrát provázek a za pomoci smyčky ponecháme volnou část a přejdeme k další čtvrtce. Na rubové straně přilepíme oboustrannou pásku pro 3D efekt.


Zbývají ještě vlaječky…natrháme na tenké proužky plátýnko, v polovině přehneme přes provázek a oběma konci uděláme jednoduchý uzlík a pokračujeme s dalším proužkem. Vzniklá girlanda nám ozdobí jakýkoliv projekt 


A tady je celá sada:


A co vy? Napadlo vás při pohledu na obsah červencového kitu, že si vytvoříte vlastnoručně doplňky? Pochlubte se…





3 komentáře:

  1. Námořnické doplňky jsou na jedničku! :)
    A ten "kapitánský", zlatě oprýmovaný je prima novinka!

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní návod, doplňky jsou skvělé. Olinko , díky, že jsi se podělila.

    OdpovědětVymazat
  3. Geniální, skvělý, nádherný !!!

    Jak píše Tap - ten zlatý provázek, to je teda bomba a razítkovat na zavinutá koleška, to by měnenapadlo.
    Mě se moc líbí a už jsem je na pár stránkách použila, takže děkuji za nápad !! :-))

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover