pátek 13. září 2013

DIY Matchbooks

MATCHBOOKS 
 čo to je a „ako na to“


Matchbooks sú zápisníčky (áno, ďalší návod odo mňa na výrobu zápisníkov!!!), ktoré majú na bočnej strane kryt na zatváranie. Stránky sa potom samé neotvárajú, ale zostanú zasunuté v kryte.

Tu je návod na výrobu takéhoto „matchbooku“ s troma variantami bočného zatvárania.

BUDEME POTREBOVAŤ:


-čisté kancelárske papiere
-vzorované papiere na scrapbooking
-špagát
-svorky, zošívačku alebo šijací stroj
-pomôcky: nožnice, orezávak, pravítko, dierovač, knihársku kosť


1.Kancelárske papiere si narežeme po dĺžke (ako na obrázku) a podľa toho aj vzorované papiere. Tým však môžeme na výšku pridať zopár cm, aby bol obal trochu väčší oproti vnútorným stranám.


2. Vezmeme si vzorovaný papier, ktorý bude slúžiť ako obálka a z pravej strany odmeriame časť, ktorá bude slúžiť ako kryt. Pri mojom papieri, ktorý má dĺžku cca 30cm som si odmerala 4,5cm. Tam papier ohneme. Zvyšok papiera ohneme na polovicu – to bude obal zápisníka.


3. Všetky papiere teraz predierujeme tak, aby sme ich mohli spolu zviazať špagátom do zápisníka. A zviažeme špagátom do zápisníka :)



4.Pravú časť obálky, ktorá bude slúžiť ako kryt, teraz zopneme alebo zošijeme. Ja som použila tri rôzne techniky: zošívačka so spinkami, šitie strojom a svorka s perličkou. Sú však aj iné možnosti, napr. zopnúť nitom, prilepiť atď.




5.Celý zápisníček si teraz zatvoríme a podľa vzdialenosti spojeného miesta krytu si označíme, kde orežeme vnútorné strany a prednú časť obálky tak, aby sa vmestili do krytu.


6. A orežeme


7. Zápísník zatvoríme a matchbook je hotový!


Matchbooky som nakoniec ozdobila úplne jednoducho – len pečiatkou INSPIRE od studio G. A je to :)



4 komentáře:

  1. v jednoduchosti je krasa :) najviac sa mi paci to hnede prevedenie s bielym razitkom - nejak mam na tuto kombinaciu fariem slabost :D

    vdaka za dalsi navod Luci ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Luciiny výtvory se vždycky moc těším, obdivuji její ležérní styl a s jakou lehkostí tvoří. ( viz. její videa )
    Zápisníky jsou perfektní. :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover