pátek 6. září 2013

DIY písmenkování

Určitě se jako správné scrapženy řídíte heslem "Já nikdy nic nevyhodím!" - a to ani písmenka z abecedy, ke kterým už nemáme samohlásky. Dnes nám LEA ukáže, co dělat se zbytky písmenek, se kterými už žádný nápis v řeči pozemské neposkládáme.

PÍSMENKOVÁNÍ

V dnešním pravidelném pátečním DIY návodu si trochu pohrajeme s písmenky. Pokud scrapujete už delší dobu, tak se vám také určitě stalo, že některá písmenka v sadách na nadpisy chybí a jiná zase přebývají. My se dneska zaměříme právě na ta přebývající :)

Budeme potřebovat:



• čtvrtku, já jsem použila hladkou bílou
• přebytečná písmenka
• lepidlo
gesso
• štětec

Nejprve si písmenka vyskládejte na stránku tak, jak je ve výsledku budete chtít mít. Dokud nejsou přilepená, tak s nimi můžete hrát škatulata. Jakmile budete s výsledkem spokojené, přilepte písmenka na čtvrtku lepidlem. Sice to bude chvíli trvat, ale výsledek určitě bude stát za tu pracnost ;-)


Lepidlo nechejte chvíli zaschnout a můžete se pustit do další fáze. Písmenka přetřete pomocí štětce gessem a opět nechejte zaschnout. Pro urychlení můžete použít horkovzdušnou pistoli.


A poslední, třetí fáze, už je pouze na Vás. Písmenka můžete nechat tak jak jsou nyní, můžete je potřít akrylovými barvami nebo jako já Distress inkousty smíchanými s gessem. 


Já jsem použila dva své oblíbené odstíny Crushed Olive a Vintage Photo 
a vše jsem nechala volně zaschnout.


 Jaké bylo moje překvapení, když jsem přišla odpoledne z práce a zjistila, že během schnutí mi hnědý inkoust zrůžověl!!! (Pozn. Mě se to stalo taky, a myslím že jsem tehdy taky použila gesso - že by nějaká reakce právě s ním?) Netuším, jak je to možné a pokud máte s tímto zkušenost a víte, co se událo, tak budu ráda za vaše postřehy!


Růžová se mi k plánované stránce nehodila,
 takže jsem se snažila růžová písmenka přetřít hnědou akrylovou barvou.


 Jakmile mi barva zaschla, tak jsem se mohla pustit do výroby stránky.


Přeji vám prima zábavu s písmenky!

3 komentáře:

  1. to je super! ako pokracovanie vcerajsieho prispevku (a to sme sa ani nedohodli ;)) skvely napad a stranka! xx

    OdpovědětVymazat
  2. Luci děkuji! Včera jsem si říkala to samé :-))

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover