pátek 4. října 2013

DIY foto efekt

LEA má dnes pro nás krásný návod na skvěle vypadající efekt s fotkou pro Vaše scrapbookové stránky. Myslím, že se do něj zamilujete stejně jako my :)




V dnešním pravidelném pátečním DIY návodu si pohrajeme s fotkami. Bude to malinko pracnější, ale výsledek bude určitě stát zato! Já osobně jsem nadšená a rozhodně si ještě jednou něco takového vyrobím :)

Budeme potřebovat:

• 2 stejné fotky o velikosti 13x18 (na šířku)
• acetátovou folii (bude nám sloužit jako šablona)
• skalpel
• pravítko, buď kovové nebo s kovovou hranou


Nejprve si vyberte vhodnou fotku. Přibližně uprostřed by měla mít ústřední motiv. Rozmyslete si, které části budeme chtít vyřezat a hlavně jak velké. Pak si připravte acetátovou folii, která bude sloužit jako šablona. Přes ni krásně uvidíte, které místo máte z fotky vyříznout. Velikost folie si zvolte tak, jak budete potřebovat. 


Připravte si fotku č. 1. Folii na ni přiložte v místě, které chcete vyříznout a dobře držte. Na kraj folie si přiložte pravítko a skalpelem řežte. Takto si opatrně ořízněte všechny strany kolem folie. A máte vyřezaný prostření a tedy ústřední díl. Zároveň můžete odložit fotku č. 1, protože už ji nebudete potřebovat.


Nyní budete potřebovat fotku č. 2. Folii si přiložte na levou část a vyřežte stejným způsobem jako u fotky č. 1. Nemusíte nic přesně vyměřovat (ono se to ani moc nedá, to mi můžete věřit), folii si malinko posuňte a nakloňte, aby vám pak vznikl zajímavý efekt. Stejně tak nemusíte folii pokládat přesně vedle místa, kde jste vyřezaly první část. Myslím, že na fotkách postupu je vše pěkně vidět :)



Z fotky č. 2 si vyřežte i pravou částI když jsem si acetátovou folii na řezačce srovnala a pak řezala podle pravítka, stejně jsem neměla výřezy z fotek úplně rovné. Drobné nerovnosti jsem si tedy srovnala na řezačce.



 Každý dílek fotky si podlepte bílou čtvrtkou o cca 2 mm na každé straně větší.


Fotky máte připravené, takže se můžete pustit do stránky :) Příjemnou zábavu!


2 komentáře:

Pin It button on image hover