sobota 19. října 2013

Guest designer - Tanya Batrak

Opět Vám přinášíme další díl našeho blogového seriálu "Guest designers 2013" a dnes se vypravíme na východ - a to hned na Ukrajinu. Jak se scrapuje v tomto koutku světa nám ukáže TANYA BATRAKSeznamte se :)

TANYA BATRAK


Jsem Tanya a mou velkou vášní je tvoření z papíru, fotografování, cestování a někdy i vaření. Odjakživa jsem se zajímala o umění. Scrap, scrap, scrap! Všechny ty papírové věci jsou moc dobré pro moji duši. Ale není to pro mě jen lék - nescrapuji jen když mi zrovna není do zpěvu. Miluju scrapbooking. Žiji se svou rodinou v krásném městě Kyjevě na Ukrajině. Začala jsem se scrapbookingem v květnu roku 2009, když byly mé holčičce 3 měsíce.  


 I'm Tanya and I have a passion for paper crafting, photography, traveling and sometimes cooking. I have always been interested in the arts since I can remember. Scrap, scrap, scrap! All this paper stuff is for the good of my soul. No, it's not a remedy. I do not scrapbook when I'm in low spirits. I love scrapbooking. My family and I live in the beautiful city of Kyiv, Ukraine. I started scrapbooking in May 2009 when our sweet daughter was three months.



PROJEKT PRO PAPERO AMO



OTÁZKY PRO TANYU

1. KDE NACHÁZÍŠ INSPIRACI K TVOŘENÍ? 
Moje dcera je tím nejlepším zdrojem inspirace. A ráda se dívám na Pinterest :)

1. Where do you find inspiration? 
My daughter is my greatest source of inspiration. I also like to look through Pinterest  :)




2. JAK VYPADÁ TVŮJ KREATIVNÍ PROCES?
Mým prvním krokem při tvoření je volba papíru a nějakých ozdob. Pak se snažím vybudovat si hrubou kompozici. Pracuji vrstvu za vrstvou, a přidávám ozdoby. Takto si můžu hrát klidně hodinu. Tato fáze je ta nejdůležitější - takže když vidím že to nefunguje, pokračuji dál a hraji si s různými možnostmi dokud se to všechno nedá dohromady a já jsem spokojená s tím jak to vypadá. Až pak začínám lepit, a přidávám razítkování a tak dál.

2. How does your creative process look like?
The very first step is the process of choosing paper and some embellishments. After that I try to build a raw composition. I make up layer after layer, putting in some embellishments. I can play like this for about an hour…this stage is the main one – the most important - so if I see that it isn’t working, I’ll just keep going, playing with different options until it comes together and I’m happy with how it all looks. Only then do I begin to glue down the paper and embellishments; then I’ll add stamps and so on.   



3. VE KTEROU DENNÍ DOBU SE TI NEJLÉPE PRACUJE?
Ráda pracuju v noci, když všichni spí :)

3. What hour of the day is the best for creating? 
I like to scrapbook at night when all are asleep :)



4. MÁŠ NĚJAKOU OBLÍBENOU TECHNIKU?
Ráda vystřihuji různé elementy. Před pár lety jsem na to používala můj řezací nůž. Ale když jsem objevila Silhouette, splnilo to všechna moje přání :))

4. What is your favourite technique?
I like to cut out different elements.  A few years ago I usually used my craft knife.  But when I received my Silhouette cutting machine it fulfill all my wishes )) 



5. MÁŠ NĚJAKÝ TIP NA USPOŘÁDÁNÍ SCRAPBOOKOVÝCH POMŮCEK A PRACOVNY? 
Nemám žádnou velkou hromadu materiálů. Mám ráda po ruce svých pár oblíbených věcí - washi pásky, knoflíky, chipboardové výseky a spreje. Všechny je mám v různých nádobách které skladuji na poličce nad stolem nebo pod židlí. 

5. Do you have any tips on how to store the craft supplies, and tips about creative spaces in general?
I do not have mountains of supplies. I like to have just a few favorite things at hand – washi tapes, buttons, some chipboard and sprays.  I put all of them in different containers which I store on shelves above my desk or under my chair. 



6. TOP 3 PRODUKTY, KTERÉ POUŽÍVÁŠ NEJVÍCE?
1. Silhouette - miluji tu mašinku. Je to skvělý malý pomocník.
2. Washi pásky - dodají ty potřebné detaily na mých projektech
3. Spreje - dělám s nimi cákance na papíru :)

6. Top 3 Products you use the most and why?
Silhouette, washi  tape and sprays. I love my cutting machine! It’s amazing to have such little helper.  I also use washi tapes a lot to add little details on my projects. Sprays I usually use to make stains and blots on paper :)

Děkujeme Tanye za její čas a hlavně za její inspiraci :)


Thank you Tanya for guest designing for us and especially for your inspirational work!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover