pátek 10. ledna 2014

DIY krabicový organizér

Od ledna stejně jako někteří z vás začínám svůj PROJECT LIFE. A protože nemám kam dávat kartičky a další ozdoby které bych při tvoření chtěla použít, rozhodla jsem se, že si vyrobím menší organizér na stůl. Na cestě mám sice už i plastový organizér z Ikea, který nám poslala Monika Pestrová (díky Moni!) - ten ale přijde do skříňky :)

KRABICOVÝ ORGANIZÉR


BUDEME POTŘEBOVAT

1 větší krabičku
libovolný počet menších krabiček ve vhodné velikosti
scrapbookové papíry
nůžky 
lepidlo


POSTUP

1. Podle velikosti Vašeho pracovního stolu najdeme větší krabičku, která bude základnou pro náš organizér. Podle její velikosti pak doplníme o menší krabičky
- rozložení je jen na Vás.


 Já jsem použila jako základ krabičku od přáníčkových základů a do ní jsem naskládala krabičky od čajů (ten nikdy nesmí chybět na mém pracovním stole:).


2. Krabičky si pomocí nůžek upravíme
 - já jsem například musela ořezat víko, které bylo vyklápěcí.


3. Krabičky od čajů jsem pak šikmo seřízla, aby bylo lépe vidět na jejich obsah. 


4. Abych na potahování krabiček nespotřebovala příliš mnoho materiálu, nařezala jsem si podle velikosti krabiček dva kousky papíru na boční stěny a jeden pruh který půjde středem krabičky.


5. Napřed přelepíme boční strany krabičky. Nemusíte se stresovat s tím, že papír zvenčí krabičky není po její celé ploše - nikdy totiž nebude vidět a důležitá je jen vnitřní část :)


6. Jakmile budete mít polepené boční strany krabičky, můžete položit středový pruh. Začneme vepředu a přilepím papír před okraj, pak zatlačíme dovnitř krabičky a přilepíme na zadní straně. 


7. Polepené krabičky naskládáme do základní krabice a máme hotovo :) 
P.S. Lépe vypadá, když našikmo seříznete i boční strany velké krabice - mě se ji ale nechtělo ničit, měla totiž zrovna boční strany dvojité a řezáním by se rozpadla. 


8. Pokud Vám krabičky nevešly do větší krabice natěsno, můžete za ně ještě vyskládat větší materiály, jako jsou pěnové abecedy či chipboardové archy. 


Jestli si taky vytvoříte svůj vlastní organizér, pochlubte se v naší Pinterestové galerii
 - každý měsíc z ní vybíráme to nejlepší!

6 komentářů:

Pin It button on image hover