pátek 14. února 2014

DIY organizace stuh a krajek

OLINKA nám dnes pomůže s organizací našich stužek, krajek a provázků - a u jejího návodu budete vzdychat nadšením. Přísahám.

STUHY A KRAJKY - KAM S NIMI?

Na mysli mám ty kratší zbytky…v jakékoli krabici se z nich stane chumel a vlastně ani nevíte, co máte. Dnes si ukážeme, jak na ně, aby nadělaly i trochu parády.


Je to jednoduché: natiskneme (razítko), vystřihneme, namotáme…a hotovo. No dobře, takhle zkrátka dnešní DIY neodbudu, ale je tomu opravdu tak :).

Budeme potřebovat:
Čtvrtka, karton
Razítko, inkoust, fixy (pastelky)
Nůžky, lepidlo


POSTUP

Na čtvrtku (scrapbookovou, , jednobarevnou…záleží na nás, čemu dáme přednost) natiskneme motiv vhodným razítkem, já zvolila holčičí motiv od mé oblíbené Christy Tomlinson. Obdobný motiv si můžeme i nakreslit, jde vlastně o jednoduchý typ hlava, trup a obrovská sukně. Vystřihneme podle obrysu, nalepíme na silnější karton a znovu vystřihneme, tentokrát i se stupňovitými zářezy na sukni. (Bílým lepidlem jsem zpevnila i okraje, aby se při používání neodíraly.) 


Pastelkami nebo fixami si můžeme dobarvit detaily:


A nyní už jen navineme stužky a krajky, od pasu kratší kousíčky, ty nejdelší úplně dolů. Já si je barevně sladila i s barevností papírového základu, abych nemusela dlouho hledat.


Takhle můžeme mít své zbytky stužek a krajek stále na očích, použít je na své projekty bez zbytečného hledání a ještě nadělají parádu.


Určitě by vás napadly i jiné možnosti na motiv, co např ryba? Nebo něco jiného? 
Pochlubte se se svými projekty v naší galerii.

7 komentářů:

Pin It button on image hover