úterý 11. března 2014

Inspired by...Irena

Co mě inspiruje … přemýšlela jsem, co je pro mě největší inspirací a většinou je to materiál nebo i pomůcky – především razítka. Představuji si, co bych z té dané věci vyrobila a pak se těším na chvíli, kdy si v klidu zasednu ke svému pracovnímu stolu a začnu kombinovat různé techniky a materiály. 

Neumím konkrétně říct co přesně je tou inspirací, ta se dostaví při tvoření.

Vezmu to z jiné strany… v době Pinterestu máme každý zásobárnu inspirace, ale málokdy se do ní podívám, i když je to mé sběratelské místo. Ukládám tam, co se mi líbí, že by se to třeba mohlo někdy hodit. Jak jsem to dělala, když nebyla možnost si to tak hezky zorganizovat? To je jako když se mě děti zeptají, jak jsme mohli žít bez mobilů a počítačů :) Neukládala jsem si nikdy moc vzorových věcí, které by mi za to stály a chtěla bych je vidět ještě jednou. Zapátrala jsem v hluboké historii mého počítače a přece jen jsem objevila stránky, které byly pro mě velmi inspirující a moc se mi líbilyto tak moc, že jsem si je uložila a datum uložení je srpen 2011. Všechny stránky byly od designérky Ingvild Bolme a od té doby, co jsem si je uložila, jsem je neviděla :)





Díky tomu, že píšu tento článek, jsem si na ně vzpomněla a po letech jsem se na její velmi inspirující blog podívala. Rozhodně mě nezklamala. Její tvoření se posunulo do jiné roviny, je i návrhářkou různých scrapbookových doplňků a ty umí velmi dobře použít. Stále je to styl, který se mi moc líbí. Prohlédnout si její blog můžete zde http://www.ingvildbolme.com/

Pro Primu vytvořila Ingvild toto krásné přání, líbí se mi barevné kombinace a množství detailů. Detail je to, co každého upoutá na první pohled. Někdy je to až neuvěřitelné, kolik se toho dá navrstvit do jednoho výrobku. Používá hodně komponentů, které si může koupit každý, ale ona je umí skvěle doplnit.



Na blogu Ingvild Bolme se představují i další designéři a určitě si tam každý najde pro sebe inspiraci. Vybrala jsem ty hodně zajímavé a umělecké výtvory.


Miranda Edney 


Georgia Heald



Olga Heldwein


Někomu se tento styl nemusí líbit, ale mně se líbí od začátku, kdy jsem zjistila, že existuje něco jako scrapbooking. Spousta doplňků, detailů, využití různých výtvarných technik.

Líbí se vám práce designérského týmu Ingvild Bolme nebo jste zastánci čistého jednoduchého stylu?

4 komentáře:

  1. Blog Ingvild Bolme sleduji poměrně pravidelně, protože ho mám "připnutý" na Bloglovin a i na Pinterestu na mně její práce "vyskočí" :-) Má nádherné projekty ... jsou tak propracované, do každého detailu. A myslím, že právě tyto detaily z jejích projektů dělají umělecká díla. Má krásné produkty ... a když jsem je minule prohlížela, říkala jsem si "kdo by tak použil vodovodní trubky???" :-)) Ale na těch projektech prostě tyto malinké detaily vypadají tak nějak přirozeně :-)

    Já osobně teď používám spíše jednoduchý styl a to zejména kvůli PL. Ale zrovna nedávno jsem si říkala, že mi to "šmudlání" Distreskama trochu chybí :-) Tak snad do PL maratonu propašuji i nějaké mixed media projekty :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem z tohoto stylu nadšená..je to moje krevní skupina...Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  3. Musím souhlasit s Monikou a potichu se směju ,,pod fousy" - právě ty vodovodní trubky si doma už pěkně dlouho hýčkám a nejsem ochotná se jich vzdát a někde je použít! Ale já se jednou odhodlám...tak jako jsem se odhodla a s jejími krásnými žárovkami. Mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ingvild Bolme je aj moja srdcovka a na projektoch jej výrobky veľmi rada používam. Božská Giorgia Heald je spolu so mnou v DT UHK Gallery a je to aj pre mňa pocta. Sú to šikovné scrapperky, veru!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover