čtvrtek 20. března 2014

PROJECT LIFE DAY

Dnes zabrousíme do uspořádání našich PL zásob, a to hned k těm nejdůležitějším - LEA nám totiž prozradí svůj systém ukládání kartiček :)

ORGANIZACE KARTIČEK

V dnešním PROJECT LIFE DAY se zaměřím na organizaci kartiček. Netajím se tím, že jsem detailista, takže se nespokojím hned tak s něčím. Sice při tvorbě stránek do PL občas přivřu oko, ale konkrétně při uskladnění kartiček se mi oko přivřít nechtělo.

Před časem mi od Moniky přišly “pořadače” Antonius z Ikea (nedají se koupit nikde jinde než v Praze a Monika byla tak hodná, že jich pár zakoupila a rozeslala). Když mi přišly, tak jsem z nich až tak moc nadšená nebyla, ale přikládala jsem to spíše tomu, že mám málo kartiček a proto to vypadá tak divně...


Teď už jsem se syslením zásob trochu pokročila, tak jsem se rozhodla, že kartičky nějak roztřídím. Měla jsem hned dva impulsy, které mi k rozhodnutí dopomohly. Tím prvním byla návštěva Kik, kde jsem uviděla krásné plechové “nevím, jak to nazvat”. A cena byla taky moc hezká :-) 45,--. Koupila jsem na zkoušku jeden a další den jsem se vracela pro další dva, i když je zatím nepotřebuju, ale časem se budou hodit a už je neseženu, že :-) 
A já mám pro tyto plechové věci slabost.


Hned jsem tedy přemístila různé samolepky a výseky, které mi v plastovém pořadači vadily nejvíce.

Dalším krokem byla organizace kartiček. Neuměla jsem si představit, že bych kartičky jen tak zařadila a nevěděla, co jsou zač. Tady jsem se inspirovala u jedné ženy, jejíž blog jsem náhodou objevila přes Pinterest a od té doby pravidelně nakukuju :-). 

Na psacím stroji jsem si výrobce a názvy kartiček napsala na visačky a zařadila do pořadače. Bylo to v podstatě bez práce a rychle hotové. Nemusela jsem si vyměrovat a řezat kartičky.

A tady už jsou urovnané kartičky. Jsem velice spokojená :-) 
Core kit a mini kit od Becky Higgins ale stále zůstávají ve svých originálních krabičkách.


Vím, že to není žádný objev sezóny, ale někomu to možná pomůže nebo donutí ke změně, tak jako mě.

4 komentáře:

  1. Lei jako vždy do-ko-na-lé. Mě by to takto poskládané vydrželo možná i celý jeden den :) V krabici od Moniky máme vždycky roztříděné drobnosti do kitů a je to super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Pavli :-) Já to prostě zase MUSÍM mít poskládané, bych to jinak nepřežila :-)

      Vymazat
  2. Moc pěkné, děkuji. Pokusím se o to si taky udělat pořádek. Ještě mě napadlo, že by nebylo špatné na visačky udělat i třeba malé barevné puntíky z té které sady i pro orientaci v barvách...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, děkuji. I tak by se daly visačky vylepšit :-) Tak se nám pak pochlub ;-)

      Vymazat

Pin It button on image hover