pátek 30. května 2014

DIY ozdobné škatulky

OZDOBNÉ ŠKATUĽKY

Mini-škatuľky sa nám zídu častejšie, ako si možno myslíme : ) Sú super na všetky druhy drobností, na zabalenie malej pozornosti, bankoviek ako svadobný dar ... Tieto moje poslúžia ako obal na vzorky krémov pre kamarátku. V návode som použila vyrezávaciu šablónu a Big Shot, ale ak ju nemáte, postačí aj rolka z toaletného papiera alebo výkres a knihárska kosť.
Budeme teda potrebovať:


Výkresy alebo scrapbookové papiere
Big Shot a šablónu „Movers &  Shapers“ – Tim Holtz
Lepidlo alebo tavnú pištoľ
Materiál na zdobenie

1. Pomocou Big Shotu si vyrežeme zopár škatuliek.


2.  Ak nemáte Big Shot, môžete použiť rolku z toaletného papiera a ohnúť ako na obrázku, alebo si podobný tvar vyrezať z výkresu. (Obdĺžnik prehnutý na polovicu, z každej polovice uberte pásik na zlepenie a na konci každej polovice vystrihnite poloblúk. Knihárskou kosťou potom naznačte poloblúk aj smerom dovnútra pre ľahšie zatvorenie. Ospravedlňujem sa, že nemám foto aj na tento krok..)


3. Škatuľky ohneme podľa záhybov.


4. ... a zlepíme bočné strany a spodnú stranu.


5. Na zdobenie môžeme použiť ČOKOĽVEK. Ja som si pre jednu škatuľlku vybrala znovu Big Shot a základné tvary – srdiečko a kruh, ktoré som si navyrezávala viackrát a nakoniec zošila strojom. Druhá škatuľka je ozdobená motýlikmi z vysekávačky/raznice a tagom a posledná škatuľka je len jednoducho previazaná ružovou a tmavomodrou bakers twine.




A tu sú už hotové škatuľky. Veselé tvorenie a veľa fantázie! : )



Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover