pátek 11. července 2014

DIY papírový zásobník

Dnes se s OLINKOU podíváme na zoubek organizaci všemožných maličkostí ve Vašem pracovním koutku. Užijte si dnešní DIY :)

ZÁSOBNÍK Z PAPÍROVÝCH PYTLÍČKŮ


Asi to znáte všichni: máte maličkost, kterou potřebujete přiměřeně zabalit či do něčeho vložit. Vyřezala jsem různé motivy a roztříděné chtěla do něčeho vložit. Běžně je dávám do zipových sáčků, to ovšem moc parády nenadělá. Takže nějaký obal: co třeba sáčky papírové? Ale pořád to není ono, ještě by to chtělo do něčeho vložit…myšlenky papírových sáčků jsem se nechtěla vzdát…chvíle přemýšlení a nápad se zrodil.



A já vám ho předkládám, je velice jednoduchý a stačilo by na jeho popis pár slov. Sáčky slepíte a vlepíte do ozdobného korpusu z kartonu. Přece jen to ale trochu podrobněji:

Budete potřebovat:

  papírové sáčky
  oboustranně lepící páska
  karton, barevné čtvrtky či papíry
  nůžky, řezačka
  provázek, průchodky 


Středem každého sáčku (kolik jich bude, záleží jen na vás, já mám po deseti) podélně nalepíte pásku a postupně poslepujete k sobě. Efekt vypadá následovně:




A teď vrchní desky: z kartonu si ustřihneme formát na výšku o půl až centimetr větší, na délku potřebujeme dvě délky sáčku +  tloušťka sáčků na sobě + klopa + vůle opět půl až centimetr. Narýhujeme si budoucí překlady a ohneme.

 


Obdobně si připravíme papíry na zdobení, já využila zbytek z výřezů a čtvrtku z červencového CREATIVE kitu. Než vrchní papíry nalepíme, vedeme středem provázek, nalepíme ho pár centimetrů od okraje, procvakneme dírku na klopě i vrchní desce, provázek protáhneme dírkou i průchodkou a teprve pak slepujeme papírové vrstvy. Provázek protáhneme průchodkou a tu upevníme.
 


A teď už můžeme vlepit i sáčkový sendvič.




Naplníme sáčky, zavřeme, zavážeme…



Uvnitř by samozřejmě nemusely být jen výseky, dovedu si představit zásobník na visačky či minialbum…v jednotlivých kapsách by se dalo poschovávat vše od fotek, účtenek, tagů…zkusíte si nějakou variantu? Pochlubte se v galerii…

5 komentářů:

  1. Sympatická drobnost - díky za nápad, Oli! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektný fotonávod a krásne vyzerá. Ďakujeme :)

    OdpovědětVymazat
  3. super :) Mám výseky v zip sáčcích a není to ono. Díky za skvělý tip :)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný zásobníček!!! Dovedu si představit, že budu mít takovéhle zásobníčky ve všech barvách a budu mít v nich papírové zbytky a výseky podle barev!!! Super! Jen ještě sehnat ty pytlíčky :-)))

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover