čtvrtek 10. července 2014

Trend(y)...Olga

KDYŽ LÉTO, TAK NEON...


Já vím, žádný originální název (a vlastně ani téma), ale tak se to prostě sešlo. Aniž bych věděla, co bude obsahem kitu SIMPLE CLUBU, vybrala jsem po dlouhém rozvažování právě NEON.. 
Už tady je nejméně přes rok, ale stále na stránkách různých výrobců scrapbookového materiálu přibývají produkty v neonové barevnosti. 

Intenzivního světelného záření šarlatové barvy, které vzniká v prostředí neonu elektrickým výbojem, se využívá v osvětlovací technice. Svítící reklamy získaly ve třicátých letech minulého století takovou popularitu, že neon dal jméno všem svítícím trubicím, když jsou plněny i jinými plyny,  a když světlo vzniká jiným způsobem a je jiné barevnosti.




Inspiraci pro barevné kombinace můžeme nalézt všude kolem nás:




Co všechno můžeme  v scrapbookových obchodech objevit? Hero Arts má neonové inkousty i spreje, Martha Stewart přišla s barevnými sadami, Aladine má barevné podušky, barvy na sítotisk i inkousty, u Garn and Mehr krásné provázky, najdete i papíry či čtvrtky, jako např od Amy Tangerine, ale i samolepky či washi pásky. 

Stačí dojít do nejbližšího papírnictví a pořídíte třeba etikety v neonových barvách. O popisovačích, zvýrazňovačích, fixech a pastelkách ani nemluvě. Kdo chce, najde spoustu doplňků.

A použití? Nejefektnější kombinace jsou ty nejjednodušší: bílá, černá, šedá + jedna neonová barva. Je tak dominantní, že postačí opravdu malý akcent, aby ozvláštnil vaše projekty. 


Rosa Verdosa

Nulka

Wanda

Cheiron Brandon

Simon Says

Michell
Websterspages

Jen Ritchie

Andrea Gomoll


Já už jsem do některých projektů výrazné signální barvy pustila, jak to máte s neony vy? Podělte se s názory a pochlubte se v naší galerii…

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover