pátek 29. srpna 2014

DIY police na scrapbookové papíry

POLIČKY NA PAPÍRY
Silvie

Už když jsem si do pracovny pořídila polici KALLAX, věděla jsem, že do toho prostě potřebuju tu přihrádku na papíry. Naštěstí mám doma šikovného designéra, který si odskočil od navrhování tramvají a vyrobil mi tento perfektní pořadač ze sololitu.

Nakonec to nebylo tak složité a myslím, že pokud se vám nepodaří zatlačit doma na vaše kutili, zvládli byste to i sami :)


Všechen materiál jsme pořídili v OBI. Sololitové desky mají v různých tloušťkách, vybrali jsme 5mm a nařežou vám to na jaký chcete rozměr. Lišta s trojúhelníkovým profilem slouží jako podpěra poliček a tenká lišta je jako zarážka dopředu. Všechno se lepilo herkulesem a natíralo lesklou bílou syntetickou barvou.


Přesně vyměříte rozměr (nezapomeňte počítat s tloušťkou materiálu). Desky musely být delší než 50 cm, takže jsme je pak řezaly na půl. 



Odměříte si počet poliček a pak ve stejných rozestupech nalepíte lišty, na kterých budou poličky držet. 


Všechny čtyři stěny pak přilepíte k sobě. 


Do poliček si mezitím můžete vyřezat otvory, díky kterým se budou papíry lépe vytahovat. Krabici a poličky pak natřete, na sololit je třeba použít více vrstev, protože barva hodně saje. Ale i surové to nevypadá špatně. Nakonec ještě nařezat zarážkové lišty, které opět nalepíte herkulesem a natřete barvou. 


A pak už jen vymyslet, podle čeho ty zpropadené oboustranné papíry roztřídit?!


Hodně úspěchů přeju :)

3 komentáře:

Pin It button on image hover