pátek 26. září 2014

DIY mixed media

MIXED MEDIA PŘÁNÍČKO
Denisa

Ahoj. Dneska jsem tu s jednoduchým receptem z mé mixed media kuchyně. Jde o veselé MM přáníčko. Pokud Vám nevadí troška barev na rukou, na stole a tak trochu všude kolem :), bude to, to pravé, pro vás. 

Budeme potřebovat: 



Hodíme na sebe slušivou zástěrku, naposledy se koukneme na naše čisté ruce a jdeme na to. Zvolíme si velikost přání. Mé je 15 x 11,5 cm (motiv). 


Vystřihneme si z kartonu a oblíbené čtvrtky danou velikost a nalepíme na sebe lepidlem na ubrouskovou techniku. Kdo chce, si ustřihne čtvrtku o něco málo větší a pak může přečnívající okraje obrousit a ohnout, natrhnout…jak je libo. Řádně vysušíme pistolí. 


Pak celou plochu ledabyle přetřeme tenkou vrstvou bílého gessa (štětcem, houbičkou, prsty či vlhčenými ubrousky). Kdo nemá rád efekt bělení, použije gesso průhledné. Zpevní nám to podklad, zvýší voděodolnost papíru a barvy více vyniknou. Opět usušíme. 


Podkladový papír dále zpevníme proužky ze zbylé čtvrtky (či jiné, je to fuk, ve finále půjdou vidět jen minimálně), nalepíme je přes sebe, jakoby do kříže, opět přetřeme gessem a sušíme. 


 Vybereme si razítko a černým Archivalem potiskneme plochu. 


 Kdo má rád texturu, si nanese strukturovací pastu přes šablonu a usuší. 


 Nalepíme krajku. Já použila moji favoritku od Prima marketing z PA. 


 Nyní si zvolíme ozdoby, rozmístíme a když nám srdce plesá, nalepíme. 



Celou plochu sjednotíme barvami. Já použila odstíny modré a oranžové -  Time Travel Teal, Tibetan Poppy Teal, Marigold Yellow Orange od Lindy´s Stamp gang. Starburst jsou dvou odstínové spreje, kromě syté barvy, mají v sobě ještě třpytivý nádech v jiném tónu. Prostě paráda. Pro každý případ je záhodno mít u sebe rozprašovač s čistou vodou. Kdykoliv se nám zdá, že barva je příliš intenzivní, či je tam, kde být nemá, použijeme ho a vysušíme ubrouskem. Pokud chceme, aby barva stékala, různě s přáním otáčíme, pak vysušíme. Barvíme, ladíme, sušíme. 


Pořád dokola, když už to vypadá k světu, můžeme ještě pro kontrast pocákat. Drobnými bílými cákanci se spodní barevná vrstva zjemní a odstraníme tím případné nežádoucí ostré hrany skvrny. Nezapomeneme zakrýt ty části, které chceme bez cákanců. Nalepíme nápis a dílo je hotovo. Skoro. Ještě zbývá připevnit ho na podkladovou čtvrtku přáníčka. Zvolíme vyšší gramáž! Já pro prostorový efekt přilepila pěnovou páskou.


No a teď si buď zavoláme úklidovou četu nebo v tom horším případě, vyhrneme rukávy a jdeme na to…

7 komentářů:

  1. Deniso, je to krása!! a skvělý návod, připomíná mi to hodně Georgii Heald.. holt kdo umí umí :-) díky Klára B.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásna pohľadnica, Deniska! A ten postup vyzerá tak ľahúčko, že ma to úplne navnadilo do mixed media tvorby (teraz bude mať dobrá kamarátka meniny, tak jej niečo MM vyrobím). ;) Inak mne sa zdala tá pohľadnica dokonalá už pred nanesením farieb, Nie som na krikľavé farby a už vtedy to malo veľké čaro, presne podľa môjho vkusu ;) Ale výsledný produkt je krásny presne v Tvojom štýle. Teším sa na ďalšie postupy od Teba ;)

    OdpovědětVymazat
  3. WAU!! narozdiel od Kristínky sa mi páčia tie farby - krásny farebný sen! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné, krásný návod a přáníčko je okouzlující, přesně mě to navnadilo, že určitě taky něco vyzkouším :) veliké díky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera!! Děkuji za návod, určitě vyzkouším :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. taky si to dokazu predstavit bez barev, ale to uz je podle kazdeho vkusu ... celkove je to bomba!

    OdpovědětVymazat
  7. Jééé,to jsem ráda, holky, že jsem Vás inspirovala k tvorbě. Moc díky a určitě zkuste, uvidíte, že budete spokojené s výsledkem.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover