pátek 12. září 2014

DIY ozubené ozdoby

O KOLEČKO VÍC...
Olga Helge

...nebo míň je vlastně jedno, ale já raději víc a v jakékoliv podobě. Hodí se…Těch kovových, originálních třeba od Tima, pár sad mám, ale šetřím je. A protože se dají sehnat vyřezávací  šablony ozubených koleček různých velikostí a tvarů, musím je mít ve své sbírce. A jakým způsobem docílíme vzhledu opravdového kolečka vám ukážu, ikdyž ne až tak podrobně, protože vše je o zkoušení a experimentování.

POMŮCKY

Big Shot, vyřezávací šablony ozubených koleček
Karton, čtvrtka, aluminiová lepící páska
Distress Ink, Distress Stain, inkousty Adirondack, Adirondack Metallics – Dabber, StazOn, 
akrylové barvy, embossovací prášky s kovovým vzhledem
brusný papír, houbička 


Všechno samozřejmě mít nemusíte, a naopak si můžete i něco přidat, když víte, že to bude fungovat :) Z kartonu si vyřízneme kolečka, další varianta je, že si nejprve polepíme čtvrtku nebo karton kovovou páskou. V tom případě je určitě lepší si nejprve nanést např inkousty Adirondack a za pomoci Blendingu nebo lihu si vytvořit texturovaný povrch. Podobně, když bychom chtěli využít embossovacích prášků…naneseme medium, posypeme, zatavíme. Z takto připraveného podkladu teprve řežeme.


Kartonové výseky můžeme ještě naskládat do embossovací šablony s vhodným motivem, zdobíme houbičkou či přímo z polštářků inkousty, vrstvíme barvy, brousíme, znovu barvíme…krásný efekt vznikne, když v závěru zlehka poťapeme stříbrným, zlatým či bronzovým očkem. Opatinujeme okraje, hotovo.


Pokud pracujeme s pokoveným papírem, máme vlastně hotovo, protože jsme barvili předem, jen můžeme použít opět brusný papír. U embossovaných čtvrtek opět přicházejí ke slovu různá další média. Zatírat můžete dabberem, akrylkami, můžete brousit a opět patinovat až do podoby, se kterou budete spokojeni.



A kam s kolečky? 
Na stránky, pánská přání, steampunkové projekty, na alba a zápisníky, však víte …


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover