pátek 19. září 2014

Scrapbooking pomáhá...

PROFESIONÁLNÍ MAMINKY
Silvie


Dostala jsem tento měsíc zajímavou příležitost, zahrát si na lektora scrapbookingu.



Moje maminka je pěstounkou na přechodnou dobu a spolu se svými kolegyněmi se chtěly něco o tomto fenoménu dozvědět, prohlídnout si nějaké moje projekty a hlavně si zkusit něco vyrobit. 


Tyto "profesionální matky" se starají většinou o malé děti první půl rok jejich života a miminko pak předávají přímo do adoptivní rodiny. A protože adoptivní rodiče, nemohli se svými dětmi být hned od začátku, dostanou od pěstounů knihu, kde jsou informace a fotky, co se s děťátkem dělo v jeho pěstounské rodině. A to už jsme u scrapbookingu.

Každá maminka dostala balíček nádherných věcí z Papero amo a na tvoření jsme měli ještě spoustu dalších věcí. 


Vyzkoušeli si razítkování, různé barvy a fixy nebo washipásky. 



Vytvářeli jsme titulní stranu Knihy života, některé i další stránky s fotkama nebo přáníčka. Všechny byly neskutečně šikovné, i když jejich nejsilnější stránkou, jak tvrdily, není tvoření, ale starání se o děti.




Kurz byl určitě úspěchem, už jen proto, že se další lidé nadchli pro vystřihování a lepení a dětičky půjdou do nových rodin s krásnými vyzdobenými alby.



DĚKUJEME Silvii a hlavně všem profesionálním maminkám za to, co dělají!

3 komentáře:

  1. dojaly jste me ... a dekuji, dekuji za vsechna miminka, kterym davate nejen svoji lasku, ale i pamatku na prvni mesice zivota ...

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný nápad! Vůbec jsem netušila, že to takto s opuštěnými miminky chodí. Můj obdiv máte, náhradní maminky. Nedokázala bych se po půl roce rozloučit, ale jinak to nejde.
    Zrodily se další šikovné scrapařky!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover