neděle 25. ledna 2015

PROJECT LIFE day

RUČNÍ PRÁCE A PROJECT LIFE JDOU DOHROMADY!
Jana B.

Asi by to někteří ode mě nečekali, ale dnešní Project Life příspěvek bude o šití. Ručním šití. Chtěla bych vám ukázat několik způsobů, jak vyšíváním ozdobit vaše PL kartičky či fotky a přitom být maximálně originální. Protože tak jako vy to prostě nikdo nevyšije ... Mým prvním šicím počinem byla  PL třicítková stránka do Challenge na PA. Cik-cak stehem jsem pospojovala jednotlivé fotografie. 


Následovaly PL kartičky. Zde vyšívání předním stehem a dvoubarevně na střídačku ... 


..  a tady zadním stehem, bílá bavlnka oživena zlatou nití. 


Vánoční sob byl inspirován motivem na kartičkách z vánočního PL kitu a vyšit křížkovým stehem. Předlohu skotačícího soba jsem si našla na internetu a pomocí křížků překreslila na čtverečkovaný papír. Na zadní stranu kartičky jsem si udělala mřížku, zakreslila křížky, proděravěla a vyšila. 


Dalším vánočním motivem byla vánoční hvězda, tentokrát věrně překreslená z PL kartičky. Jen jsem ji v konečné realizaci udělala menší. 



A teď přicházíme k zábavnější formě, a tou je zvýraznění již natištěných motivů na PL kartičce. Můžete předním stehem v obou směrech vyšít nápis či zvýraznit nějaký tvar, detail. 


Nebo vyšrafovat písmena. 


Velmi efektní je také vyšití nápisu na fotografii. Netroufáte-li si uplatnit svůj rukopis, nápis si vytiskněte či vystřihněte a přilepte ke kartičce (třeba vaší „oblíbenou“ washi páskou). Dírky dělám bodáčkem či jehlou na krabici (nemám řezací či děrovací podložku). 


Při děrování nápisu je opravdu důležité dělat dostatečné rozestupy, aby se vám potom při průchodu jehlou dvě dírky neslily v jednu a písmo se nezdeformovalo. Ale rovněž je důležité vydírkovat detaily, aby byl nápis čitelný. Practice makes perfect aneb cvičení dělá mistra. 





Na kartičku tak můžete napsat cokoli. Nápis prodírkovat a vyšít. Zde jsem si slova předepsala tužkou přímo na lícovou stranu. 


Ještě štěstí, že tento článek měl uzávěrku, jinak bych stále vymýšlela a vyšívala ... zde moje prozatím poslední dílko. 



Zkusíte si také navléknout bavlnku a protáhnout ji papírem? 
Pochlubte se v naší fcb skupině nebo na Pinterestu. 

10 komentářů:

  1. No to je nááádhera!!!! Každý obrázek originál, u každého dalšího jsem víc a víc byla překvapená, co se dá ještě vymyslet. A proto důrazně nesouhlasím s uzávěrkou...jako já chci ještěěě další!!! Janičko, ty jsi studnice nádherných nápadů!!!
    Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Jani ty jsi opravdu neuvěřitelně šikovná a nápaditá !!

    Úžasné !!! Skvělé !!! Dokonalé !! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Janka, odpadla som!!! Vyzerá to krásne a ja osobne na to nemám trpezlivosť a ty nemáš problém s radosťou prešiť také drobné nápisy :) Nádherné a skvelé nápady!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad!! Určitě vyzkouším nejen strojové šití, ale také ruční vyšívání .... koneckonců vyšívání je můj druhý nejmilejší koníček :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Jůůů, nádhera, tleskám a obdivuji!

    OdpovědětVymazat
  6. nádhera :-D šicí stroj občas zapojím, ale ručního šití jsem se obávala, ale vypadá to fakt parádně, to vyšité jméno - to už je vyšší dívčí :-D

    OdpovědětVymazat
  7. První co mě napadlo - mazec! :-) Třeba se někdy odhodlám:-)

    OdpovědětVymazat
  8. super ! nielen napad, ale hlavne to prevedenie :-))) velmi vydarene :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. holky, dekuji ... mne prave sici stroj stavkuje a vlastne na nem ani poradne neumim :) a tohle je bajecny relax k filmum, ani bych nerekla, ze me papirove vysivani bude bavit vic nez na kanavu :)) .. diky a tesim se na vase dilka!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover