neděle 22. února 2015

PROJECT LIFE day

KARTIČKA S KAPSIČKAMI
Diana 

Taky máte ve svých PL albech neustále nedostatek místa? Já ano, a proto bych se s vám v dnešním Project Life Day ráda podělila o návod na kartičku s kapsičkami, kterou rychle a jednoduše získáte na stránce alespoň o malinko prostoru více. Pojďme na to!

"Double side pocket" kartička bude pasovat do malých 3" x 4" kapsiček, které jsou na výšku. Na její přípravu budete potřebovat papír o rozměrech 20 x 15 cm. Může být jednobarevný nebo oboustranně vzorovaný. V druhém případě si pak dejte pozor, z jaké strany rýhujete - vzor který chcete mít na vrchní straně kartičky by měl být při rýhování nahoře.


Pomocí rýhovací podložky nebo klasicky špachtlí a pravítkem narýhujte papír z kratší i delší strany na polovinu. Vzniknou vám tak 4 obdelníčky o rozměrech 7,5 x 10 cm. Na dvou protilehlýcjh stranách pak ještě narýhujte diagonálně trojúhelníčky - ze středu papíru na rysku 7,5 cm. (viz obrázek). Potom už jen přehnete papír podle připravených čar a kapsička je na světě. (Pokud máte stále pochybnosti o postupu, zde přikládám odkaz na originální návod na přáníčko, kterým je kapsička inspirována.




Okraje vzniklé kapsičky buď slepte, nebo sepněte nějakou pěknou svorkou. A zbytek dovyzdobte podle vlastní chuti, fantazii se meze nekladou.



A tady je ukázka, jak jsem kapsičku na PL stránce použila já. Pro tentokrát na založení jízdenek z výletu a nějaký ten journaling, ale je perfektní i na zastrčení fotografie, visačky... A vůbec, určitě najdete samy spoustu způsobů, jak s nově nabytým místem naložit. Konec konců, až ji vyzkoušíte, pochlubte se třeba v Pinterestové galerii Papero Amo.

5 komentářů:

  1. super, Di! akorat mi neni jasne, co s tim obdelnikovym cancourem vzadu ... je to pak asi trochu tlusty, ne? diky za navod!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvele. Chystam se na kapsu. Zrovna mam neco co se mi tam hodi. Ale uplne jsem nepochopila jak ta tvoje funguje... Vznikli ti dve kapsy, ze? Je to muslene tak aby jedna byla zastrcena do kapsy a druha z ni visela? Nebo mas zastrcene cele? Pak je to asi trochu tluste...

    OdpovědětVymazat
  3. ja myslim, ze je super nariznout kapsu ze strany, zastrcit to tam, kapsicka bude navrchu a pak dalsi spousta mista na fotky ci journaling uvnitr kapsy ... anebo ma Di uplne jiny zamer? :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Milé, já jsem to tam zastrčila prozatím celé a vešlo se:-) Ale po přečtení vašich komentářů mě to donutilo přehodnotit situaci a kapsičku naříznout. Tak jako tak výsledek je fajn :-)

    Celá tahle legrace je inspirována "double pocket přáníčkem" - odkaz na video je v textu, takže tam i o "cancouru" vzadu :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover