neděle 31. května 2015

PROJECT LIFE day

VODOVÉ BARVENÍ V PROJECT LIFE
Jana

Čím dál více pronikám do technik, které jsme dělali ve škole a čím dál víc mě to baví. A jedním z takových případů jsou hrátky s vodovými barvami. Ano, jak si jistě pamatujete z našeho blogového hopsání, moje nové vodovky jsem prostě musela vyzkoušet. A proč ne právě na výrobu vlastních PL kartiček … Vyzkoušela jsem dvě techniky, washi - páskové maskování a mé oblíbené horké embosování. 

Pro maskování je lepší vybrat tenší washi pásku, ale pokud chcete silnější pruhy bílé, směle do větší šíře. Nejprve jsem si vyzkoušela změť trojúhelníků. Páskou libovolně polepte akvarelovou čtvrtku seříznutou na velikost PL kartičky a jednotlivá volná pole dle svých barevných preferencí vybarvěte. 


Prima efektu dosáhnete při větším použití vody a rychlém zasušení horkovzdušnou pistolí, vzniknou vám zajímavé mapy.


A vaši novou kartičku můžete dle své potřeby dozdobit. 


.. klasikou jsou různé pruhy a proužky..

 

.. nebo třeba čtverce. No uznejte, to je jako obraz od Mondriana!

 

Natrhané kousíčky washi můžete také vytvarovat 
do různých obrazců či písmen nebo číslic.


Při horkém embosování lze postupovat následovně – natisknete motiv embosovacím inkoustem, zasypete práškem (záleží na vašich barevných preferencích, ale bílou jistě nic nezkazíte) a horkým vzduchem zatavíte. Poté již od krajů motivu vybarvujete. Zkuste vybarvovat tmavším odstínem od motivu, aby vám krásně plasticky vynikl. Zde jsem použila razítko foťáčku .. 


.. a zde hned razítka dvě. 


Nanášet embosovací inkoust můžete i přes šablonu, já použila novinkové od Amy Tangerine.


Doufám, že jsem vás alespoň trochu nalákala a vodovkové tvoření si vyzkoušíte. Více možností a akvarelových technik najdete v báječném článku od Olinky. Já sama jsem byla z vodovkování nadšená, neboť jsem si vyrobila vlastní kartičky, které nikdo jiný nemá. A watercolour effect je ve scrapu velkým hitem, viz báječné české kartičky od Silvie, Dreamy kartičky od Heidi Swapp či nejnověji edice Inspire. Tak ať vám to jde dobře od vody …

2 komentáře:

  1. Jé, v neděli jsem zrovna taky řádila s vodovkama :-) Máš to Jani opět vymakané a moc krásné. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, super, určitě někdy využiji....

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover