čtvrtek 11. června 2015

MIXED MEDA day

MIXED MEDIA ZÁPISNÍKY
Valeria

Prajem Vám všetkým krásny deň, 
asi pred dvoma mesiacmi som si myslela, že som rozlúštila Aničkin kľúč, podľa ktorého nám každý mesiac rozdeľuje úlohy. A práve pred dvoma mesiacmi som si myslela, že ma určite čaká mixed media deň. Ak ste pravidelným návštevníkom blogu Papero Amo tak viete, že to nie je moja silná stránka, a tak boli moje obavy z tohto dňa na mieste :-) Chcela som si vyskúšať alebo vytvoriť niečo v pohode a v predstihu, aby som nebola v strese a v prípade potreby mohla projekt upraviť alebo vytvoriť niečo nové, hodné publikovania ... Myslím , že je všetkým viac než jasné, že kľúč som nerozlúštila a dnes by som vám chcela predstaviť postup, akým som sa na dnešný deň pripravila :-) 

Vintage sa mi veľmi páči a raz za čas si rada vytvorím projekt v tomto štýle. Kvietky, zašpinené hrany ... niečo na tom je :) tak som si povedala, že využijem šancu a vytvorím niečo vintage. Vystrihla som si nádherné kvietky z papiera Market Bouquet od Heidi Swapp a pustila sa do tvorenia.



Vyskúšala som všetky techniky mixed media - pečiatkovanie, šablóny, textúrovacia pasta, lepenie s gel medium, tieňovanie, kvietok :-) a ešte som využila aj cardstock stickers Honey Chai od Kaisercraft ... ale s výsledkom som nebola ( a ani nie som) spokojná. Vlastne ani neviem čo sa mi nepáči. Nie je to úplná katastrofa, ale ani super špica paráda. 

Tak som si povedala, že si urobím zápisník a využijem úplne najkrajší papier Pressed Flowers. Na vysekávanie som použila najväčšiu vyrezávaciu šablónu z kolekcie BECKY HIGGINS - Project Life - METAL NESTING DIES. 



Všetko som povysekávala, poprilepovala a nedokázala som pokračovať  ďalej v štýle mixed media :-D Znova zvíťazil môj minimalizmus. Jediné, čo súviselo s mixed media na tomto projekte bolo pošpinenie hrán a okrajov a to je asi málo :-) 

Nedalo sa nič robiť. Musela som vymyslieť ďalší projekt. Pochopila som však, že musím ísť vlastnou cestou a využiť techniky mixed media tak, ako mi to vyhovuje. Takto vznikli moje mixed media zápisníky: 


Podobný si samozrejme môžete ľahko vytvoriť aj vy . Ako postupovať ? Budete potrebovať zápisník s tvrdou väzbou, akrylovú bielu farbu a gesso. Natierate zápisník vrstvami akrylky, kým si nevytvoríte pekný biely základ. Nakoniec aplikujete gesso.


Potom na zápisník nanesiete hodvábny vzorovaný papier s pomocou Soft Matte Gel od Prima alebo Multi-Medium Matte od Ranger. Postupne využijete všetko - aj Distress Inks, aj šablóny, pečiatky a samozrejme aj rôzne ozdoby a nálepky. 


Bola to zábava, tak som vytvorila ešte jeden zápisník. Tentokrát som nevytvorila úplne dokonalý biely základ, ale ponechala trocha pôvodného vzoru. Trochu punku a štruktúry v mixed media predsa nikdy neuškodí :-) 


Na pozadie som použila len útržky hodvábneho papiera a prázdne miesta doplnila pečiatkami. 

Verím, že sa vám moje pokusy páčili a pokiaľ ešte nie ste mixed media maniačky, tak si nájdete svoj spôsob ako si užiť mixed media :-) 

2 komentáře:

  1. tak tohle je luxusni mixed media styl .... uplne pro me! krasne, nezne, tak akorat :))

    OdpovědětVymazat
  2. Dakujem Janka Som rada ze sa ti to paci :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover