neděle 28. června 2015

PROJECT LIFE DAY

KAM S PÍSKEM
Jana

Tak ten, který mi děti s železnou pravidelností nosí z pískoviště, je z bot vyklepán a odstraněn, ale ten, který si třeba někteří z vás přivezou od moře může ozvláštnit i PL album. A kterak tam tu sypkou nádheru zakomponovat? Připravila jsem si pro vás tři tipy, jak můžete pískem dokreslit atmosféru plážové fotky …. 

1. Písek v rámečku
Tento nápad jsem odkoukala od Heidi Swapp; fotka pláže a na ní v rámečku písek jako chrastidlo mi totiž nedala  spát. Pořád jsem přemýšlela, jak tam ten písek dostat, aby neprolézal škvírami mezi pěnovými čtverečky a postupem času nezaplnil celou kapsu. Nakonec jsem k ruce vzala malý zip lock sáček, naplnila … 


...a zastřihla, aby pasoval pod rámeček.
Otevřené strany jsem po krajích slepila washi páskou. 


Zbývalo sáček i s rámečkem připevnit na vhodnou fotografii a dozdobit třeba chipboardovým výsekem (fotografie je pouze ilustrační, stažená z internetu, na takovouto pláž jsem se já ještě nedostala). 


2. Písek v okénku
Pomocí Big shotu můžete přímo do fotky vyříznout okénko – kruhové, čtvercové, dle vaší fantazie. Báječně mohou vypadat třeba vyřezaná písmena. A stejně jako v předchozím případě naplníte pískem sáček a připevníte ze spodní strany na fotografii (tato fotka je již z mého fotícího repertoáru, takovéhle „úža“ pláže se sáhodlouhým odlivem a mořskou trávou obrostlými moly, uf, totiž najdete v zemi za kanálem). 


3. Písek jako součást fotografie
Zajímavým výřezem se váš písek může stát nedílnou součástí fotografie. Prostě si vyrobíte vlastní písečnou pláž. Na fotografii pláže ve Walesu jsem využila zajímavého meandru a kus pláže vystřihla. Chybějící místo jsem opět podlepila sáčkem s pískem. 


Nakonec dozdobeno dýhovým nápisem od Heidi.


Dalších možností je několik. Písek můžete dát do okénka PL kartičky nebo jím zrovna vysypat celou PL kapsu a zatavit. 

Ať už si z dovolené přivezete jakýkoliv suvenýr, zkuste ho zakomponovat do svého Project Life alba.  A nezapomeňte se nám pochlubit buď ve facebookové skupině nebo na Pinterestu.  

PS: A na závěr perlička ze zákulisí … při přípravě tohoto článku jsem se rozhodla nespolehnout se na sběratelské schopnosti svých dětí a poprosila jsem manžela, ať mi ze školy nějaký písek donese (mají tam na dětském hřišti takový krásný šedivý).  Jak vidíte na fotografii, svého úkolu se zhostil velmi zodpovědně...


 Krásné léto a já jdu vysypat tu písečnou nadílku, než ji zbystří Albert…

12 komentářů:

  1. Krásne, naozaj skvelé! Všetky uchovávajú to čaro dovolenky!
    P.S. Na takú pláž treba cestovať na Maledivy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuji, Janka, takze Maledivy, jo .. oki, jdu prodat vsechen scrap material a ono to na tu dovolenou snad vyda :))))))

      Vymazat
    2. alebo ostrov Saona - Dominikánska republika...tiež som v pokušení vypredať materiál :)

      Vymazat
  2. To je úžasné. Super nápad a na té fotce to vypadá jako bych zrovna na té pláži byla :-D (Verča Sembolová)

    OdpovědětVymazat
  3. Janka toto je pecka. Veľmi sa mi to páči ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jani, tvé články mě opravu moc baví, už vím co si přivezu z letošní dovolené a jak s tím naložím :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, to je snad telepatie :-) Zrovna jsem si v pátek říkala, že si z dovči přivezu písek a musím ho nějak do alba zakomponovat a tyto nápady jsou úžasné, ušetřila jsi mi "práci" se zaměstnáváním mozku :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Super nápad, přivezu si z dovči sopečný, ten se bude pěkně vyjímat ☺👍

    OdpovědětVymazat
  7. devcata, dekuji, mam radost, ze se vam tipy libi a moc se na vase pisecne fotky tesim .. nezapomente se pochlubit na pinterestu!!! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Bomba... nemá to chybu... moc fandím... :-) Janča

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover