čtvrtek 25. června 2015

TECHNIKA by...Olga

KOUZLO VODY
Olga

S pojmenováním techniky, kterou vám dnes představím, mám trochu problém. Asi nejvýstižnější je „savování“ vodou či tisk šablonou. Podstatný je ale fakt, že je to technika velice rychlá a efektní, navíc si vystačíte s minimem pomůcek: neobejdete se bez distress inkoustů a plastových šablon. A samozřejmě čtvrtky, houbičky či aplikátory a vodu.

Je dobré použít několik odstínů jedné barvy, od nejsvětlejší po nejtmavší. Ale i s jednou barvou naděláte parádu. Vyzkoušet si můžete i jiné barevné kombinace, záleží na vašem záměru a také chuti experimentovat.

Na čtvrtku nanesete krouživým pohybem houbičkou nejsvětlejší inkoust.


Od okrajů nanesete sytější odstín.


Stejným odstínem můžete zatřít vzor přes šablonu.


A další zatření přes šablonu ještě sytějším tónem.


Tím máte hotový podklad a nyní kouzlo: vezmete další šablonu a namočíte ji do vody (případně použijete stále stejnou, koneckonců ji musíte po použití umýt, tak je to při jednom) a přitisknete na poklad. 


Volně necháte schnout, není nutné úplně do sucha, ale přece jenom…čas tomu dejte. Zvednete šablonu a vidíte, jak voda vybělila barevný podklad!


Jiná barevná kombinace:


Po úplném zaschnutí můžete dál zdobit třeba dalším zatíráním inkoustu přes šablonu 
nebo tiskem, kreslením…jak je libo.



Ještě obrazový souhrn pouze s jednou barvou:



Jak velký podkladový papír zvolíte, je na vás. Využít můžete na kartičky do PL, na podklad na přáníčku,…třeba si troufnete i na podklad pro stránku. Pokud vyzkoušíte, nezapomeňte se pochlubit se svým projektem v naší Pinterestové galerii.

2 komentáře:

Pin It button on image hover