čtvrtek 10. září 2015

Co je nového / OLGA

Dnes se přiznám k jedné papírové posedlosti: mám ráda sešity, bloky, zápisníky. Pokud ovšem alespoň trochu vybočují z průměru…nemusí to být autorské, designové, stačí řemeslně dobře vyrobené a alespoň trochu něčím zajímavé. Pokud takový někde objevím, mám velké nutkání si ho pořídit, aniž bych ho potřebovala ale: třeba se někdy bude hodit, říkám si.
Tohle jsou moje poslední úlovky:



Také do této kategorie spadají různé typy deníků a diářů. Jeden cestovatelský jsem našla ve výprodeji, nekupte to, když stačí jen psát a lepit.



Ten další je opravdu srdeční záležitost a nevím, zda do něj budu někdy psát :)



Od zápisníků je krůček k diářům…a opět malá ukázka těch prošlých, které nemají ani čárku, ať už je to měsíční diář, kterému jsem dala nový kabátek, či autorský se spoustou doplňků v podobě obrázků a pohlednic od Báry Klimešové.



Měsíční diáře nezaberou moc místa v kabelce, ale to málo, co si potřebuji zaznamenat, píšu v práci do stolního kalendáře a všechny další osobní termíny, poznámky, náměty a dokonce i recepty, vlastně vše, co mne zaujme a nechci to časem z paměti vyhodit, zaznamenávám do týdenního diáře, který jsem pořídila nejspíše v Tchibu :) . Má i papírové kapsy a plastové zipové na drobnosti. Mám ho na pracovním stole stále na očích.



Diář končí v prosinci (měl platnost od července 2014) a tak nastal čas poohlédnout se po novém. Vrývaly se mi pod kůži krásné plánovače  od scrapbookových hvězd, ale stále jsem si nebyla jistá, zda mi to stojí za ty peníze…co když by zůstal nepopsán…

Potřebovala jsem něco ve výtvarných potřebách a shodou okolností si řekl o koupi i „starý dobrý“ karis blok, ve velikosti A5.. Desky se změnily, na internetu se dá najít plno zajímavých vzorů:


Ten můj má matný povrch se vzorem novinové koláže. Stačilo přibrat náplň s týdenním kalendářem, kapsičky, samolepky, a doma čeká spousta dalších ozdob.  Do konce roku času dost, abych si rozmyslela členění i výzdobu, tvořivé já se moc těší.





A aby to nebylo dnes jen o konzumu, přidávám koláž z nově barvených mramorovaných čtvrtek. Nejčastěji je používám na výřezy, ale i jako podklad pro další barvení a využití právě na bloky a journaly.


1 komentář:

  1. Ahoj, chtěla bych se zeptat na tvou zkušenost se zakládáním papírů do desek. Mně se po čase vždycky začnou trhat, tak přemýšlím, jestli mám jen nekvalitní papíry, nebo je prostě potřeba všechno strkat do fólií. Díky, D.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover