pátek 4. září 2015

DIY zápisník

ŠIJU ŠIJU SI BO... BLOČEK
Olga

Dnes propojíme příjemné s užitečným a můžete přizvat i své děti, protože mohou tvořit podle návodu s vámi. Škola začala a v tašce nesmí chybět notýsek na zaznamenávání úkolů. Co si ho vyrobit a ozdobit podle svého? Určitě to zvládnete během chvilky…

Budete stříhat, řezat, šít a lepit, děti procvičí jemnou motoriku třeba při navlékání korálků na ozdobu a možná se pustí do práce úplně samy.


Pomůcky:
Kancelářské papíry
Řezačka nebo nůžky a pravítko
Velká jehla, provázek nebo bavlnka
Lepidlo

Na základ si vystačíme s výše uvedenými pomůckami, podle uvážení  využijeme i třeba kleště na zakulacení rohů, děrovač nebo kleště Crop-A-Dile BIG BITE, korálky, kovové komponenty…

Sešitek na poznámky a úkoly mívá rozměr A6. připravíte si tedy čtvrtku o rozměru A5, kancelářské papíry (já použila 5 listů A4) rozříznete na polovinu.


Črvrtku i papíry přehnete na polovinu, pomoci si můžete narýhováním buď v řezačce nebo na rýhovačce, ale jistě to zvládnete i bez těchto pomůcek.


V přehybu budou 3 otvory, rozměříte si je (já použila BB, rameno má měřítko) a proděravíte otvory…jehlou, šídlem nebo na BB.


A budete šít…navléknete si provázek do jehly a vpíchnete z lícové strany do prostřední dírky směrem do vnitřku sešitku, dále do horní dírky ven, dále až do spodní dírky, dovnitř a středem opět na lícovou stranu…dle obrázku.


Snad je to jasné podle dalších fotografií:


Zbývá zavázat na uzlík oběma volnými konci, ve středu je veden provázek přes výšku sešitku.Konce můžete ozdobit korálky udělat kličku nebo i odstřihnout přebývající provázekVrchní desky jsem jednoduše polepila štítkem a vystříhaným motivem pírek a přidala jsem plastovou záložku, ale tady už můžete popustit fantazii a dozdobit podle sebe.


Pokud se budete inspirovat a úkolníček si vytvoříte, pochlubte se i v naší pinterestové nástěnce, budeme se těšit...

3 komentáře:

Pin It button on image hover