pátek 23. října 2015

DIY Project Life kartičky

Spreje a šablony
Diana Majerová


Chytili sprejera, sprejera frajera... Začínal jeden z hitů mého dětství. A já jsem si pro Vás dnes jako host přichystala návod na vlastní kartičky, při jejichž výrobě si na sprejery tak trochu zahrajeme. 

Co budeme HLAVNĚ potřebovat:
spreje - moje oblíbené jsou COLOR SHINE od Heidi Swapp, mají úžasné barvy a krásně se lesknou


šablony – třeba ty mini od Heidi Swapp, na Project Life kartičky ideální


Kartička č.1

Na první kartičku budeme kromě spreje a šablony navíc ještě potřebovat Distress inkoust, akrylový bloček, rozprašovač s vodou a popisovač s tenkým hrotem. Fajn je mít taky horkovzdušnou pistoli, která zajistí, že se neukoušete nudou, než vám sprej na kartičce zaschne :)


Jak na to? 

Připravíme si kartičku o rozměru 7,5 x 10 cm, tak aby se nám pěkně vešla do malé kapsičky v PL albu. Šablonu „REMEMBER“ můžeme na papíře uchytit třeba pomocí přenosné lepicí pásky, já riskuju a prostě jí volně položím na papír. Sprej protřepeme a naneseme jednu či dvě vrstvy, podle toho, jak chceme barvu sytou. Přidáme několik kapek tmavší barvy pomocí štětce a Distress inkoustu. Jak? Inkoust si obtiskněte na akrylový bloček, přidejte pár kapek vody pomocí rozprašovače a máte takové domácí vodovky raz dva. Já jsem použila odstín Iced Spruce, která na růžovém podkladu pěkně vynikl. Nakonec kartičku vysušíme pomocí horkovzdušné pistole a nápis obtáhneme popisovačem.


A takhle vypadá výsledek. Protože jsem byla nadšená, vyrobila jsem si ještě jednu kartičku ve fialovém provedení.


Kromě spreje a šablony budete na druhou kartičku potřebovat ještě Gesso a washi pásku. A samozřejmě horkovzdušnou pistoli, protože i když gesso neschne nijak dlouho, přeci každá minuta dobrá, zvlášť když máte hodinku na tvoření, než zas poběžíte vařit / kojit / vyzvedat prcka ze školky :-)


Jak na to?

Na kartičku velikosti 7,5 x 10 cm naneseme štětcem gesso. Nejde o přesnost, prostě tak nějak podle pocitu pár tahů štětcem. Vysušíme horkovzdušnou pistolí a na kartičku přiložme šablonu. Nasprejujeme a opatrně šablonu sejmeme, aby se barva nedostala tam, kam nesmí. Mně se to nepovedlo, ale ani tak to nevadilo, výsledek je prostě takový organický. Abych ještě nezapomněla, až budete kartičku vysoušet, tak bez šablony. Jedná o tenký plast, který by se vám mohl pod náporem horkého vzduchu zkroutit, a o šablonu byste přišly. 


Kartičku jsem doplnila o washi pásku a až přijde do alba, určitě jí obohatím třeba ještě o datum anebo nějaký popisek.


Se spreji a šablonami se dá tvořit donekonečna a moje ukázka je jen zlomkem toho, jak se s nimi vyřádit. A víte, co je ještě na tomhle tvoření bezva? Světe div se, je to úklid! :D Na podložce totiž objevíte super barevné backgroundy (pozadí) a i hadřík bude jedno velké umělecké dílo.


Sprejovat doma na kartičky je prostě mnohem lepší, než u sousedů na zeď, co myslíte? :D A s Vašimi prvními „sprejerskými“ pokusy se můžete pochlubit třeba na Pinterestu. Tím je můj dnešní příspěvek u konce. Tak ať je i Váš „lajf“ jeden velký projekt, Vám přeje Di.

2 komentáře:

  1. Super nápad, díky za inspiraci!
    Akorát sprejíčky ještě ted leží v zásilkovně, ale jen co s nimi přiběhnu večer domů, tak je žhavím ;)
    A sprejer frajer, ten mi teď bude asi znít v hlavě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky, tak doufám, že už jste nažhavila :-) Pochlubte se na nástěnce Papero Amo na Pinterestu :-)

      Vymazat

Pin It button on image hover