pondělí 23. listopadu 2015

ORGANIZACE PRACOVNY

JAK UKLÁDAT SILIKONOVÁ RAZÍTKA
Jana

Kdo by to byl věřil, že během jednoho roku spolupráce s Papero amo nashromáždím takovou kopu úžasných českých razítek? Pohled na moji stále rostoucí sbírku mě vysloveně naplňuje štěstím, ale… když poněkolikáté hledáte razítko, které potřebujete a zjistíte, že máte nápis, který by se tak krásně hodil na již ukončenou stránku a vy jste o něm nevěděli, je čas s tím něco udělat. 


Každá z nás má jistě nějaký scrapový idol. Tím mým scrapovým organizačním je jednoznačně Monika Pestrová. Až někdy budete mít tu čest na vlastní oči vidět její zorganizovanou pracovní plochu, razítka či vyřezávací šablony, tak vítejte v klubu oněmělých úžasem. Nebylo tedy zbytí, moje razítka po nějakém řádu závistivě volala. Objednala jsem si tedy u holek plastové kapsy Avery Elle, které jsou přímo určené pro skladování razítek či zmíněných vyřezávacích šablon. Těch mám zatím pomálu, takže tentokrát došlo jen na razítka. 

Dle Mončina tipu jsem jednotlivé nápisy na plastovém krytu razítek vystřihla, rozmístila na arch průhledné fólie a lepidlem Glossy Accents přilepila. Lepidlo po zaschnutí zprůhlední, takže je vidět jen při opravdu důkladném zkoumání. 


Jinou možností je razítka na arch fólie otisknout inkoustem StazOn, ale ten mám pouze šedý a při své šikovnosti je mi jasné, že bych se šmouhám nevyhnula. Poté již stačí razítka naskládat a přiklopit dalším archem průhledné fólie. Doporučuji nedělat archy příliš velké a natěsno do kapsy; plastové kapsy jsou sice pevnější, ale není radno jejich odolnost při vysouvání či zasouvání taktak pasujících razítek testovat.

 

Jednotlivé kapsy jsem opatřila štítkem, na který jsem na stroji nadatlovala potřebné informace. 


Nevěřili byste, že jsem z Papero amo razítek poskládala čtyři a půl archů! Sama jsem nakonec byla překvapená, kolik těch razítek vlastně mám. Ani manžel své překvapení neskrýval, když jsem mu, zcela neprozřetelně, svoji zorganizovanou krásu ukazovala … 


Malé archy razítek, jako jsou třeba tyto od Heidi Swapp, jsem stejným způsobem „spojila“ na jeden arch průhledné fólie.


A když už jsem měla k dispozici celé balení fólie, využila jsem ji i na zorganizování PL kartiček. Nějaké papírové rozřazovače už jsem měla, ale nevydržely hrubšího zacházení, když jsem mého Toníka vždy vracela do mezery pod stůl.  A tak jsem si, tentokrát po vzoru Lotky, vyrobila opravdu odolné dělící kartičky z průhledné fólie. 


Fólii jsem si nařezala na velikosti 3x4 a půl inche (ano, zbylo mi dosti odpadu, ale ten já jednoduše využiji na zpevnění krajů kartiček v minialbumu). Místo popisovače jsem využila štítky, které mohu vždy podle potřeby odlepit (třeba když se sady zbavím a pořídím jinou). Velké kartičky 4x6 jsem nedělala, přišlo mi to hodně jako plýtvání a rozdělovač 3x4 bohatě stačí. 


Vzhledem k tomu, že se můj arsenál českých PA kartiček taky utěšeně rozrůstá, vyčlenila jsem těmto pokladům jednoho celého Toníka. Hranaté kartičky mají tu nevýhodu, že se do krajních přihrádek na šířku nevejdou, a tak je skladuji naštorc. Viděla jsem některé scrapařky, že hranaté kartičky hned zakulacují a ukládají, ale já zakulacuji jen když není zbytí. V PA Toníkovi mám i veškeré náležitosti z kitů, ozdoby a samolepky. Je to prostě firemní (a srdcová) záležitost .. 


Řeknu vám, je to paráda a potěšení, když má člověk materiál ke tvoření srovnaný a ví, kde co najde. Zajímalo by mě, jak svá razítka skladujete vy a kolik Toníků už ve své výbavě opečováváte? Pochlubte se ..

8 komentářů:

  1. Krásný, taky jsem nedávno řešila reorganizaci veškerého materiálu neb jsem nemohla nic najít... A tento článek je rozhodně inspirující, ještě tak přifouknout domov, abych měla na všechno dost místa... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vynikajúci a inšpirujúci článok ;)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak konečně jsi se zorganizovala, moje milá :D Super, super!! Uvidíš, jak se ti bude krásně pracovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dalším krokem je razítkové čištění, ale teď jsem se vyčerpala, tak možná za rok :) a díky!!!

      Vymazat
  4. Já jsem taky organizační typ, fakt se pak pracuje líp. Moc se mi líbí ten nápad seskládat ty individuální razítka. Moc sólistů nemám, spíš aršíky, ale pár se najde:-) a ty PL kartičky s rozdělovačema jsou taky krásně jak vojáčci seskládaní!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak teď bych vám nepřála vidět moji pracovnu, to by asi Monča nepřežila :))) Moc hezké, snad k tomu taky dospěji.

    OdpovědětVymazat
  6. Moni, jsi prostě pověstná a nikdo ti to už neodpáře. Děkuji vám všem, systém a přehlednost je prostě potěcha duše :))

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem na svojí nálepku "organizátorka" pyšná :-) Btw při tom kvantu materiálu, kterej skladuju to ani jinak nejde :D :D

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover