pátek 11. prosince 2015

DIY netradiční obal

NETRADIČNÍ OBAL (nejen VÁNOČNÍ)
Olga

Rychle, jednoduše,…hned, nejlépe včera. Tak to je požadavek na jakékoli prosincové tvoření. Času málo a přitom stále před sebou hrneme různá přání a prosby.
K tomu chceme mít i čas na společenská setkání a slušnost velí přinést malou pozornost. Znovu tedy kategorie rychle, jednoduše… Tradičním a stále milým dárečkem je vzorek vlastnoručně upečeného cukroví. A protože prodává obal, ukážu vám dnes jeden netradiční.


K vytvoření nejjednodušší verze potřebujeme pouze kelímky a nůžky. Je na nás, zda chceme obal zdobnější, pak můžeme využít výseky, třpytky, …za pomoci šablon zatřeme gesto, přestříkáme barvami, dozdobíme podle fantazie.

Je vhodnější použít kelímek papírový, ale experimentovat můžeme i s plastem (jen musíme být opatrnější při stříhání). Z kelímku odstřihneme horní lem.


Nastřihneme osm dílů do hloubky o něco více než jedné třetiny výšky kelímku.


Každý dílek přehneme dovnitř, jde to velice snadno volně od ruky.


A máme hotovo, stačí naplnit…pokud tedy nechcete dál dekorovat :) , ale to už je na vás. Do takového obalu můžeme vložit jakýkoliv neforemný předmět, určitě bude vypadat zajímavě i následné vložení do celofánového sáčku. I větší množství takto zabalených dárečků máme hotových během chvilky.



4 komentáře:

  1. Olinko, to je super!!! mám podezření, že kupuji vánoční dárky za účelem jednoduchého zabalení (tedy knihy a krabice), ale teď už si budu vědět rady .. díky!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover