pondělí 18. ledna 2016

JAK NA ...

ACETÁTOVÉ FÓLIE
Alona
Už nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou zakomponovat do alba acetátové fólie (taky jsem už měla nějaké doma nashromážděné), dokud se mi do rukou nedostala ta pravá – puntíky od Amy Tangerine z kolekce Finders and Keepers. Pořídila jsem si papíry a pár čtvrtek ze stejné kolekce a šla scrapovat dovolenou z roku 2014.

Ve svém albu ráda kombinuji projectlifové kapsy a 30-tkové stránky, a tuto puntíkovanou fólii jsem použila na obojí. Tady je výsledná 30-tková stránka.


Použila jsem proužek acetátové čtvrtky jako jednu z vrstev papírové koláže pod fotografií. Líbí se mi, jak vypadá lesklá fólie v kombinaci s leskem fotografie. Je to jiný a zcela neokoukaný prvek v mém albu. 





Stejná acetátová fólie přišla i na druhou scrapbookovou stránku.


Když zpracovávám jednu událost, snažím se dodržet jednotné grafické provedení. V tomto případě (při zpracování dovolenkových fotografií) mi zbytky této acetátové fólie hodně pomohly ke sjednocení 30-tkových stránek s kapsovou částí. Na následující stránce jsem použila průhledné puntíky v kombinaci s visačkou, která je vidět z obou stran.

  
Tady jsou puntíky na pozadí spolu doplněné bílou linkovanou kartičkou ..


 ... anebo solo puntíky.


Druhou acetátovou fólii jsem použila pro zápisky a hlášky (journaling), které jsem napsala permanentní fixou.  A protože celá kolekce od Amy Tan je „ručně dělaná“(rukou psané písmo a rukou namalované čtverečky), zapadly do toho i moje ručně psané poznámky.


Čtvrtku jsem zase nalepila na proužek z čiré acetátové fólie, abych ji celou nemusela strkat „schovávat“, do plastové kapsy. V albu tato fólie dozdobená papírovými výseky vypadá nádherně.


Už jste si acetátovou fólii také vyzkoušely?

8 komentářů:

  1. Alono moc se mi líbí ta veliká acetátová folie :) Je to velice efektní a hravé!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásnéee. Ali a jaky si mela fix na fólii? Já na ni psala permanentepermanentek což se nestiralo, ale pak se mi jakoby oskrabe nebo osoupe jak to není zakryte kapsou :-( Asi nemám vhodný fix

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Diky Miso, zkousela jsem permanentni fixou od American Crafts a pripada mi, ze to drzi celkem dobre. Urcite budou fine Copicy. Nevim co dela Centropen, ty mi nepripadaji tak kvalitni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odpověď. Já je mela použitého v kolotočich v ikea rámečku, tak se hodně otaci kartičky, takže to tomu moc nepřeje. Psala jsem copicem. Do alba by to stačit mohlo. Rada vyzkouším :-)

      Vymazat
  5. no báječné je to, člověk musí vyzkoušet toliko věcí :)))

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover