úterý 26. ledna 2016

PL layout návod

 LEA

Jak už jste si všimly, v novém roce vám přinášíme nové rubriky. Další takovou je i PL layout návod :-).

Jako první si podle fotek vyberu kapsy. Protože se v tomto případě jedná o poslední stránku mého druhého alba pro rok 2015 a věděla jsem, jak bude vypadat konečná stránka alba, vybrala jsem tedy kapsu s designem C.


Dále si vždycky všechny kapsy nejdříve vyplním bílou hladkou scrapbookovou čtvrtkou. Je to z toho důvodu, že každá kapsa má jinou velikost než kartičky nebo fotky a mému oku to nelahodí :-). Je to sice pracnější a album získá na objemu, ale stejně mám na jeden rok alba dvě a za ten výsledek mi to prostě stojí.



Pak přijdou na řadu fotky, které si upravím, na tiskárně vytisknu a rozložím do kapes tak, 
jak si mysllím, že to bude “ono”.


Nyní je čas na výběr kartiček. Tuto část si většinou v duchu připravím už několik dní předem. Tady padla volba na akutální PL kit. Vybrané kartičky si rozložím na volné kapsy. Pokud je to “ono”, nechám, pokud ne, různě si kartičky i fotky přesunuju, dokud nejsem spokojená. Někdy mi pomůže se na layout podívat z dálky. Připadá mi, že mám trochu nadhled :-). Ve chvíli, kdy má každá kartička i fotka své definitivní místo, zaříznu je tak, že mi kolem nich bílá podkladová čtvrtka vytvoří cca 2 mm rámeček.



Nebojte, tady mé vyměřování končí a přichází na řadu journaling. Ten většinou píšu na jednom ze svých třech psacích strojů, občas se přikloním i k ručnímu písmu. Tady jsem použila elektronický psací stroj, který má i mazací pásku nebo můžete psát přes displej a na konci řádku text vytisknete.


Finální částí je zdobení. Použila jsem materiál z kitu, protože není nic lepšího, než když máte vše k sobě ladící :-). Jediné, co v kitu nebylo, ale ladilo, je Timova písmenková abeceda.



Pokud máte nedostatek kartiček o velikosti 4x6 můžete použít dvě 3x4 vedle sebe, tak jako já.


Na úplný závěr všechny kartičky i fotky přilepím k bílému podkladu a je hotovo!


3 komentáře:

  1. tři psací stroje? Božíííí! Už dlouho jsi neukazovala pracovnu, bych se podívala :P

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná stránka, díky za pěkný návod.

    OdpovědětVymazat
  3. Chystám se na první stránky, takže inspirace určitě potěšila. Snad to půjde ;-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover