sobota 30. ledna 2016

PLANNER projekty

Diářové tipy a jak na rozetku
Jana B.

Měsíc s měsícem se sešel a než nám ve schránkách přistane zbrusu nový Planner Kit, mám pro vás dnes několik dalších diářových tipů, plus jako bonus jeden fotonávod. Nad obsahem kitu jsem se již rozplývala minule a hodlám v tom pokračovat. Nejvíc mě baví praktické samolepky a zlaté washi pásky. S těmi totiž nemůžete nikdy šlápnout vedle.

Než vám ukáži jednotlivé stránky, přijměte pozvání do diářového zákulisí. Neodolatelný diář Color Crush od Webster's Pages ke mě dorazil ve stejně neodolatelné krabičce ..


.. a ta hned povýšila na čestnou Krabičku Plánovacích neZbytností. Zde bych chtěla poděkovat za super tip od Janči V. na "žehličkové" inkousty Chalk Edgers! Mají nádherné barvy a neprosakují skrz. Přesně to, co jsem potřebovala.


Plameňákový rozdělovač byl aktualizován o pár letošních předsevzetí.


Jak samy vidíte, nemohu se vymanit z loňského diářového systému Heidi Swapp a moc mi vyhovuje mít denní chlívečky rozdělené. Použila jsem tedy úzkou washi pásku z kitu. Do krajních částí zapisuji plánované akce, do té vnitřní se pak slohově realizuji aneb schraňuji podklady pro naše PL album. Fotky přidávám až během dalšího týdne; všechny fotografie z rozstříhaných koláží, které nepoužiju v PL, tak najdou uplatnění v diáři. Co se zdobení týče, beru to střídmě. Důležité jsou pro mě informace a přehlednost a navíc, nechci si všechny samolepky a ozdoby vyplácat hned v prvních týdnech ..


Na vyznačení narozenin jsem použila část široké washi pásky a razítko z kitu. A jistě vašemu zraku neujdou ani novinková diářová razítka. Ta nemají chybu ...


Prázdninové týdny jsem si vyznačila washi páskou, tentokrát na vnitřní straně diáře.


Tak a teď se přesuneme k té zabavnější části - výrobě ozdoby, kterou můžete použít do diáře či na jiné papírové projekty. Zamilovala jsem se totiž do rozetek. Když jsem je viděla v kolekci od Maggie Holmes, hned jsem věděla, že něco podobného si musím vyrobit. Ano, vím, rozetky nejsou žádným převratným objevem a vždy byly součástí scrapového tvoření, ale když jim dáme lesklý kabátek, dostaneme parádní trendy ozdobu.

Rozetku jsem vyrobila z široké washi pásky. Dále potřebujete gelové kapky, které opravdu drží, a ozdoby na dekoraci středů.


Proužek bílého papíru polepte washi páskou (mám délku A4 papíru).


Harmonikově složte. Čím drobnější záhyby, tím bude rozetka něžnější a roztomilejší. Je to trochu piplačka, ale osvědčilo se mi přidržovat harmoniku na stole a nehtem rýhovat budoucí ohyb.


Na koncích rozetku spojte lepenkou. Slepovala jsem raději na dvou přehybech, aby vše lépe drželo pohromadě.


Slepená rozetka nemá ještě svůj tvar.


Ten ji dodáme zploštěním.


Nakonec pomocí gelových kapek přilepte na spodní část zpevňující kolečko. Doporučuji kapkami nešetřit. Snažte se rozetku co nejvíc nahrnout do středu, ať má pravidelný kruhovitý tvar.


Abych mohla ozdobu dobře do diáře připevnit, použila jsem svorku a samolepku. A vzhledem k mohutnosti svorky i značnou dávku gelových kapek.


Nakonec nezbývá než ozdobit přední část a najít rozetce čestné místo. Buď na záložce ...


.. nebo na deskách.


Výroba mě chytla natolik, že jsem si musela udělat ještě další a další krásky ..


Tolik dnešní diářový příspěvek. Přeji vám krásný víkend a ještě krásnější plánování a zdobení! Je to nádhera obklopovat se krásnými věcmi!

9 komentářů:

  1. Ty rozetky vypadají krásně! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem na živo! Parádní kousek!!! Díky Jani.

    OdpovědětVymazat
  3. To už je "let", co jsem vyráběla rozetky :-) Díky za připomenutí!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta modrá je božíí, navíc ti krásně ladí k diáři :).

    OdpovědětVymazat
  5. děvčata, děkuji! jsem ráda, že se rozetka v novém kabátku hodí :)

    OdpovědětVymazat
  6. jůů, ty to máš všechno tak krásně bíle čisťoučké, to se mi moc líbí! Kdyby rozetky byly placatější, tak je sázím všude; taky se mi totiž moc líbí. Jo a připomněla jsi mi, že budu muset taky rozšířit sbírku žehliček; na zkoušku jsem brala jen 2 a osvědčily se:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, Jani. Ehm, inkousty, jsou fakt úžasné!!

      Vymazat
  7. Nádherné, Jani! Čisťounké, moderní. Ach, já bych hned tvořila... :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover