sobota 16. ledna 2016

SIMPLE projekty

SIMPLE KIT leden 2016 - scrapbook layouts
Lea

Nesni svůj život…
  1. Jako podkladovou čtvrtku si připravte trojúhelníčkovou.
  2. Z květinkové modrozelené si uřízněte pruh o šířce 10 cm a nalepte jej na čtvrtku cca 5,5 cm od levého okraje.
  3. Z kratší strany zbylé čtvrtky si uřízněte dva pruhy, jeden o šířce 3 cm a druhý o šířce 4 cm a budeme tentokrát potřebovat druhý, tečkovaný, design čtvrtky.
  4. Z pruhu širokého 3 cm si uřízněte dva kousky - 3 cm a 6,5 cm. Každý kousek (i ten třetí zbývající) z jedné strany zastřihněte nůžkami na vlaječku. Tu menší (3 cm) přilepte na levou stranu čtvrtky cca 6 cm od horního okraje, větší (6,5 cm) zase na pravou stranu, také cca 6 cm od horního okraje. Třetí přijde pod kartičku.
  5. Z pruhu širokého 4 cm uřízněte cca 10 cm, také zastřihněte na vlaječku a přilepte na květinkovanou čtvrtku cca 1 cm od levého okraje a cca 11 cm od horního okraje.
  6. Zbytek 3 cm široké vlaječky nalepte cca 1 cm od 4 cm široké vlaječky a cca 13 cm od horního okraje.
  7. Fotku o velikosti 9x13 cm v orientaci na šířku nalepte přes květinkovanou čtvrtku cca 3,5 cm od levého okraje a cca 4,5 cm od horního okraje.
  8. Z pásku kartiček PA si vyberte tu, která se vám nejvíce hodí a přilepte ji cca 0,5 až 1 cm přes spodní okraj fotky a cca 0,5 cm od pravého okraje květinkované čtvrtky.
  9. Ze samolepící abecedy si vytvořte nadpis, který umístěte do vzniklého prostoru mezi fotkou a vlaječkou na pravé straně. Pokud je váš nadpis delší, můtete jej posunout níž.
  10. Na závěr už jen doplňte libovolně enamelky.


Zimo ahoj!
  1. Na podklad si vyberte zelenou čtvrtku.
  2. Dále si připravte zbytek tečkované čtvrtky a přilepte ji na výšku cca 3 cm od horního okraje a 5 cm od levého nebo pravého okraje.
  3. Z malých čtvrtek si vyberte černou s bílým potiskem a přilepte ji přes tečkovanou čtrvrtku cca 5 cm od horního okraje a cca 4 cm od levého okraje.
  4. Z pruhované čtvrtky si uřežte pruh o šířce 5 cm a přilepte jej k hornímu okraji čtvrtky.
  5. Fotku o velikosti 10x15 v orientaci na šířku nalepte ji přes černou čtvrtku cca 2,5 cm od horního okraje a 2,5 cm od levého okraje.
  6. Vyberte si kartičku z pásku PA a přilepte ji cca 1,5 cm od levého okraje tečkované čtvrtky a cca 0,5 cm od okraje pruhované čtvrtky.
  7. Na spodní okraj tečkované čtvrtky nalepte nápis ze samolepící abecedy, na zelenou čtvrtku otiskněte razítko Ahoj, za něj umístěte vykřičník ze samolepící abecedy.
  8. Libovolně rozmístěte enamelky.



SIMPLE kit leden 2016 - cardmaking a DIY proužky
Valeria


Prajem vám všetkým krásny deň,
dnes by som vám chcela predstaviť Januárový Simple Kit. Páči sa mi, že je odvážny a plný farieb. Krásne vzory a výrazné farebné kombinácie vám zaručene zdvihnú náladu v tomto pochmúrnom počasí. Anička s Pavlínkou si vymysleli, že vám mám vždy priniesť nielen inšpiráciu ako použiť Simple Kit, ale aj návod. Je to pre mňa problém, pretože fungujem na opačnom princípe.Najprv si vyberiem techniku, a potom hľadám potrebné pomôcky. Pri kitoch sa nechávam viesť inšpiráciou zo vzorov a farieb. Ďalším problémom je svetlo. Pri DIY musím fotiť cez deň, ale kity tvorím zásadne v noci.Ste zvedaví ako som vyriešila túto dilemu? :) 

Rozhodla som sa popracovať na zlepšení kombinatoriky vzorov. Napriek tomu, že ich milujem, vo svojej tvorbe ich používam málo. Každý mesiac si vyberiem hlavný geometrický tvar, z ktorého sa budem snažiť vyťažiť maximum.

Začíname s prúžkami papierov. Papiere 12x12inch som si rozstrihala na 6x12, a potom jeden pruh na klasický pohľadnicový rozmer 6x6. Jeden papier som použila na pozadia, ďalší som rozstrihala na 1cm prúžky. Hneď som si vytvorila určité skupinky vzorov, ktoré k sebe pasovali.


Takto vznikla prvá pohľadnica tzv. jednoduché prilepenie prúžkov.



Prúžky však môžete aj vrstviť ....


.. alebo ich prekrížiť. Asi nemusím zdôrazňovať, že tieto okrúhle samolepky a enamelky sú absolútne úžasné :)


Osobitne som si odložila spodné prúžky z papierov. Vďaka nim vieme ako sa každý papier volá, ale oveľa dôležitejšie sú vzory. Prosím ospravedlňte tento kreatívny bordel. Verím, že časom vymyslím spôsob ako tvoriť v noci a mať lepšie fotky ;-)


Prúžky som prilepila na papier, ale chcela som si z papiera vytvoriť rám, tak som si ho vysekala na Big Shote.


Na výslednej pohľadnici to vyzerá nasledovne :


Túto pohľadnicu som chcela podarovať môjmu bratovi, preto žiadne ozdoby. Musím tam však dodatočne pridať čierne enamelky.


Napokon som sa rozhodla inak. Rozhodla som sa využiť pečiatky z Planner Kitu dec. / jan. 2016  a vytvorila túto netradičnú narodeninovú pohľadnicu.


Ferko chce pripravovať roast beef, preto to mäso v rúre. Inak som tam chcela dať "vyzdvihnúť tortu" :-)

Dúfam, že som vás mojimi januárovými projektmi inšpirovala. Budem rada, ak sa ku mne pridáte :) Určite máte doma kopec zvyšných prúžkov papierov, ktoré ešte nechcete vyhodiť ale ani neviete kde ich použiť. Môžete si vytvoriť jedinečné scrapbooking layouty či PL kartičky. Veľmi by som sa potešila a rada videla vaše výtvory.

8 komentářů:

  1. Přáníčka, jako vždy na jedničku Valerie! :) Pro mě TOP je s rámečkem :)

    OdpovědětVymazat
  2. jeee, Dani, rámečkové mě taky dostalo nejvíc! jsou prostě úžasná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka❤ to je inak super zaujimave zistovat ktore sa vam pacia najviac :)

      Vymazat
  3. Ach ach, stránky i pohľadnice porstě top děvčice. A mäso v rúre nemá chybu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek :). Hezký návod na stránky. U přáníček je u mě na prvním místě také rámečkové, pak druhé a třetí to první ;). Dokonce i maso v rúre máme odzkoušené :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujeme za komentár. S leuškou sa tešíme. Ďakujem, že ste mi napísali vašich obľúbencov :)

      Vymazat

Pin It button on image hover