čtvrtek 21. ledna 2016

TVOŘENÍ ve STYLU


Tvoríme v štýle Laury Bassen
Valeria

 
Prajem vám všetkým krásny deň,
ako ste si všimli tento rok vám na blogu Papero amo prinášame samé novinky. Neskončilo to len ohlásením nových členiek DT, ale aj novými rubrikami.Ja vám dnes predstavím rubriku: Tvorba v štýle ...
Mám tak veľa žien, ktoré obdivujem. Sú talentované a robia nádherné veci. Teším sa, že vás s nimi budem môcť zoznámiť.  Dnes sa pripravte na výrazné dúhové farby.


Začínam s Laurou Bassen.

Je to Američanka s talianskymi koreňmi, ktorá srší energiou a humorom. Má 5 detí a vôbec na to nevyzerá. Tvorí v kuchyni na malom pulte a je geniálna. Je viac než 100% isté, že sa pri jej videách poriadne nasmejete. Jej hlavným poznávacím znamením je farebnosť. Takmer vždy skončí pri použití všetkých farieb v dúhovom poradí :) Jej projekty sú proste BIG & BOLD (veľké a výrazné).


Pridávam linky, lebo jej videá a fotky musíte vidieť: 


Prvou charakteristickou črtou sú dúhové výseky. Všetko musíte podľa Laury naaranžovať v dúhovom poradí.


Druhou charakteristickou črtou je tzv. ink smooshing. V podstate to nie je žiadna veda a myslím, že to v našich česko-slovenských kruhoch veľa ľudí aj využíva. Farbu nanesiete na podložku, posprejujete vodou. Pritlačíte fóliu na farbu a prenesiete na papier. Farebné pozadie často dopĺňa jemnými papierovými výsekmi.


Treťou oblasťou je pečiatkovanie. Najlepšie sú geometrické tvary a veľká zásoba pečiatkových podušiek. Nadpisy na svojich projektoch dáva Laura často na čierny podklad. Keď som tvorila v jej štýle, tak som aj pochopila prečo. Je ťažké vytvoriť balans na pohľadnici, pokiaľ je vaše pozadie také výrazné a farebné.


Najviac Lauru preslávilo tzv. ink blending, v ktorom je považovaná za kráľovnú. Nevyužíva len Distress Inks, ale aj všetky pigmentové a dye atramentové podušky. Pomocou Ranger´s Mini Ink Blending Tool vytvára krásne pozadia na svojich pohľadniciach. Nechala som sa inšpirovať jej farebnou dúhou poslednýkrát.


Vyskúšať si tvorenie v "cudzom" štýle odporúčam každému. Zistíte čo sa vám páči a čo nie a určite vás to posunie vpred vo vlastnej tvorbe.Páči sa vám toto dúhové šialenstvo ? :) Mne to v tejto zime a šere padlo mimoriadne dobre. Vyskúšajte a potom sa nezabudnite pochváliť.

12 komentářů:

  1. Valika opět nádhera! I když není jaro a sluníčko moc nesvítí, tak ty nám přinášíš hodně duhové energie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danka dakujem ❤ pokial to vyslo a naozaj sa mi podarilo rozziarit vas den tak parada :)

      Vymazat
    2. Danka dakujem ❤ pokial to vyslo a naozaj sa mi podarilo rozziarit vas den tak parada :)

      Vymazat
    3. Danka dakujem ❤ pokial to vyslo a naozaj sa mi podarilo rozziarit vas den tak parada :)

      Vymazat
  2. Míč krasné a dekuji za tip na skvělý blog :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujem :) Tesim sa ze to nebude uz len moja tajna inspiracia

      Vymazat
  3. tak dobre:)) to duhove a to ink smooshing! nadherna jsou!

    OdpovědětVymazat
  4. Jaktože jsem o ní ještě neslyšela? :-)
    Díky za tip a vaše stylizace je moc povedená!

    OdpovědětVymazat
  5. tahle nová rubrika je super a moc se na ni taky těším! A tahle holčina to je tedy bomba! Přáníčka podle ní se ti moc povedly:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka dakujem. Je to sranda. Naozaj som si to velmi uzila. Tesim sa na tvoju inspiraciu :)

      Vymazat

Pin It button on image hover