úterý 22. března 2016

FOTOSTUDIO

 Jak to udělat, aby všechny fotky na stránce ladily
Lucie


Pro mě je Project Life hlavně fotoalbum, plus nějaké ty poznámky k fotkám. Proto je pro mě důležité, aby k sobě fotky na stránce barevně ladily. Nejraději mám, když jsou všechny z jedné akce nebo jednoho dne, to se pak skládá samo. Akorát bych na konci roku měla asi tak deset alb a co pak s tím, že?
 
Takže první trik který používám, je použití černobílých fotek. Pokud mi některá neladí a stejně ji chci použít, udělám ji černobílou (přímo v Picase, kde si fotky organizuju, nebo v PicMonkey - mají teď nový černobílý filtr).

A pokud jich mám víc, které neladí, z jedné akce či výletu, použiju odklápěcí kapsu. Používám je čím dál tím víc, taky proto, že mám často víc fotek, než se mi na stránku vejde a nechci mít tu viditelnou stranu přeplácanou. Odklápěcí kapsa se jednoduše nalepí (pomocí samolepícího proužku) na sousední kapsu a hned máte o dvě 10x15cm místa navíc.

Tady jsem použila odklápěcí kapsu na fotky z indického festivalu Holi, který je extrémě barevný, protože jeho podstatou je naplácat na všechny kolemjdoucí co nejvíce barevného prášku. A hlavně na obličej, samozřejmě. Tohle je přesně před rokem, ve čtvrtek nás čeká už třetí oslava Holi tady v Indii :).



Další barevná indická událost, květinová výstava, něco jako naše Flora Olomouc ;)


Kapsa se dá výborně použít i na panoramatické fotky. Původně jsem ji chtěla na přední straně, ale když jsem ji tam zkusmo dala, bylo to už moc. Moc zaplněné a přeplácané, a tak jsem ji šoupla dovnitř.

17 komentářů:

  1. Nádhera. Ale stejně mi přijde, že i kdyby si tam ty odklápěcí kapsy neměla, tak ti to stejně ladí - máš totiž krásně udělané ty koláže. Líbí se mi ten širší bílý okraj, který si na nich necháváš. Máš to moc krásné. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju Verco, k tem bilym okrajum jsem dospela casem a myslim ze u nich zustanu

      Vymazat
  2. Tenhle článek je skvělá inspirace. Zrovna upravuju fotky a líbí se mi ta koláž tří fotek s okrajem, to musím hned použít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju Radko, taky uz to puzivam skoro na kazde strance :)

      Vymazat
  3. Presne muj styl, ciste, krasne a jednoduche...kolaze delam stejne uz od mych pocatku PL, je mi lito ty fotky strihat a doda to tomu takovy ten simple&clean styl...proste parada (y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no prave, ja mam potrebu pouzit co nejvic fotek tak ty kolaze me vzdycky zachrani :)

      Vymazat
  4. Luci krasnee...panoramaticka fotka je bozi!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera Lucinka. Najviac sa mi páči ako hovoríš o preplácanosti ;) to v tvojom prípade proste nehrozí !!! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, nádhera, fantazie ... při slově přeplácanost mi zatrnulo - ač mám ráda jednoduchost, na svých stránkách jí nemám. Ale týden, na kterém pracuji bude má snaha o Tvůj styl. Tak uvidíme ... Děkuji i za ostatní články, vracím se k nim často. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju Jani, ja si tve stranky taky prohlizim casto :)

      Vymazat
  7. Krasné :-) taky jedu cb fotky hlavně z bytu, kde máme barevne vymalováno a odklápěcí občas také :-) jen mě nebaví vždy čeká na Fuse :-D. Moc krasna panorama Luci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju Miso, tahle kapsa je nalepovaci, ale FUSE jsem taky chtela nekdy vyzkouset, zkusim si od nekoho pujcit :)

      Vymazat
  8. Dá se prosím ta odklápěcí kapsa sehnat na eshopu Papero amo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsou to tyto kapsy http://www.paperoamo.cz/papero-amo/eshop/0/3/5/4321-SIMPLE-STORIES-Sn-p-Photo-Flips-For-6-X8-Binders-4-X6 ... ale ted bohuzel vyprodane ... napisu devcatum, at objednaji :)

      Vymazat
    2. dekuju Jani, ja to ctu az ted :)

      Vymazat

Pin It button on image hover