čtvrtek 10. března 2016

TVOŘENÍ ve STYLU


Tvoření ve stylu Jen Schow
Alena
 
Páni, páni, páni…. nebo spíš dámy? Je tu opět rubrika Tvoření ve stylu…. Můžu Vám říct, že během přípravy na tento článek jsem o sobě zjistila jednu věc. Neumím podle někoho tvořit. Ne. Prostě to nejde. Ať se snažím sebevíc, prostě si od dotyčného vezmu jen pár věcí a ty na stránku dám. Ve výsledku vůbec nejde poznat, že jsem podle někoho tvořila. Alespoň si to myslím. 

Rozhodla jsem se Vám představit Jen Schow. Tuto milou maminku sleduji hlavně na youtube.  A to z několika důvodů. Zaprvé, ráda koukám na proces vzniku stránky a za druhé, nebaví mě moc číst.  A už vůbec ne anglické texty. Ty mi v důsledku stejně nic moc neřeknou, protože nejsem expert na angličtinu. Bráška Google je sice fajn, ale to se radši pokusím něco odposlechnout během onoho videa. Zpět k Jen. 



Její stránky jsou každá jiná. Používá hodně vrstveného materiálu a spousty ozdob. Někdy bych řekla až moc. Já si vždy v polovině zdobení říkám: už dost, to stačí. Ve výsledku je to oku lahodící stránka a nic bych neubírala.



Celkem typický je na jejích layoutech delší journaling. Jen málokterá stránka ho neobsahuje. Tento prvek se mi líbí, ale vzhledem k tomu, že tvořím hlavně PL, tak na layouty vypíchnu jen důležitou věc bez dalšího textu.




Jen často používá jednu čtvrtku jako tenký rámeček a druhou jako tvořící. Do určité míry mi to přijde jako šílené plýtvání. Musím však konstatovat, že stránka dostane jiný rozměr. 


Všem, co mají šicí stroj a umí s ním zacházet, závidím.



Samozřejmě, že Jen lepí i Project Life a během prosince December Daily.




Že jsem svoji stránku tvořila podle Jen, by asi jen málokdo hádal. Ale dovolte mi pár objasnění. Snažila jsem se poprvé vytvořit shluk ozdob. Větší vrstvení papírů pod fotkou. A poprvé jsem také udělala ozdobu v jiné části stránky, než kde se nachází fotka.


Doufám, že se Vám tvorba Jen líbí tak jako mě a ukázala jsem Vám někoho, koho možná ještě neznáte. Mějte se krásně a ať Vám to lepí!

6 komentářů:

  1. Super inspirace, Ali! Neznala jsem a je mi sympatické hlavně, že Jen dělá dlouhý journaling. Na to se přes celé zdobení často zapomíná ona zvládá obojí:-)Jo a ty rámečky z dalšího papíru se mi také líbí. A s tím plýtváním bych to neviděla tak černě; já když zakryju větší kus papíru, který chci dále jinde použít, tak prostě si kus vyříznu;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj Jani, taky si ty vnitrky vyrezavam, uz mi to taky doslo...jen je na to dobra ziletkova rezacka a ja mam jen pakovou..ale nevadi, poradim si s nozikem a pravitkem..jsem rada, ze je to nekdo novy i pro tebe..😊

      Vymazat
  2. aj mne sa táto inšpirácia veľmi páči. vybrala si krásne ukážkové stránky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je fakt super. Hlavne sledovat behem videa ten proces je bozii..😊

      Vymazat

Pin It button on image hover