pátek 22. dubna 2016

CREATIVE KIT návod


Jana V.

Posledně jsem vám dělala postup na stránku bez fotek, tak dnes si to vynahradíme a uděláme si stránku s hóódně fotkami (vlastně bylo fotek tolik, že jsou z toho stránky dvě). Za velkým množství fotek většinou vězí dovolené a podobné akce, které – jak je mám ráda – tak ze scrapového hlediska nesnáším a jejich zpracování odkládám. Původně z těchto mělo být minialbum, ale restů je hodně, času málo, takže není čas na hrdinství. Vznikla tak aspoň dvoustrana, do které jsem se snažila vměstnat maximum. Pokud máte podobné problémy, třeba dnes najdete inspiraci. 

Naprostá většina materiálu je z posledního Creative kitu, který se mi mimořádně líbí:-)


Fotečky jsem si udělala malé, jen 4*4 cm . Zato je jich hodně (všechny na fotce ani nejsou). Tisknu doma na A4 a pak rozřezávám.


Pro velké množství fotek v malém formátu je ideální kompozice do mřížky, kterou jsem si už dlouho chtěla vyzkoušet. Okýnka mřížky se zaplní kromě fotek i barevnými  papíry a ozdobami. Pro začátek je nejsnazší si rozmístit fotky tak, jak je zhruba chcete a poté si stránku rozdělit pomocí měkké tužky a pravítka mřížkou.


Mřížku můžete udělat fixem nebo vyšít (ručně či strojově). Já se rozhodla pro šití na stroji černou nití. Po začištění nití vypadá stránka takto:


Nic moc, že? Jakmile ale začnete přidávat fotky a zdobení, tak to prokoukne:-)


A teď zdobení. Co mě na Creative kitech baví, je, že z papírů je možné si vystříhat velké množství ozdob, které vám pak krásně ladí ke zbytku. Tady byla jednak stránka s kartičkama, kde je možností spousta, a pak několik papírů s milými motivy květin, ptáčků a domků. Takže bylo jasné, že se bude hodně vystřihovat:-)



K ruce jsem si vzala tentokrát i vodovky, jimiž jsem jen lehounce dobarvila květiny.


A z toho množství výstřižků a dalších ozdůbek z kitu vzniklo nakonec toto:


Jelikož mi fotek zbývalo, tak jsem k nim ještě pár přidělala, včetně mapy, a vznikla stránka do páru:


Několik detailů na závěr:








Jak se popasováváte s velkým množství fotek z dovolených nebo podobných akcí vy?
Krásný víkend všem!

6 komentářů:

  1. Jani, je to bomba!! A ještě až teď koukám na obsahovou stránku a vy jste taky tak krásně procestovali Espaňu!! Já to tam miluju, to musíme popovídat! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, to je moc krásné, určitě vyzkouším....

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně svěží stránka! A těch fotek, kolik se tam vešlo, a přitom vše vypadá stále tak vzdušně! To je zase na 1 s hvězdičkou! <3

    OdpovědětVymazat
  4. Óóó´, to je paráda! Hrozně ráda bych chtěla vidět Tvé stránky a živo.. ;-) musí to být parádička.

    OdpovědětVymazat
  5. Neskutečně miloučké a jemňoučké stránky. Díky za tip, určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  6. díky moc, holky!!! Jste úžasné:-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover