úterý 26. dubna 2016

FOTOSTUDIO

Jak zvládat PL album na cestách
Lucie

Celkem často cestujeme a neberu s sebou vždy věci na PL. Nedokončených stránek z minulého roku mám víc než dost a už nechci čekat, až budu zase doma a pak horko těžko dohánět skluz. A tak hledám systém, který mi pomůže zůstat v albu aktuální i na cestách.

Jako první mě napadla Project Life App od Becky Higgins, ale nevyhovuje mi hlavně proto, že většinu fotek mám v notebooku, stejně tak i digitální kartičky a často si dělám svoje kartičky. A navíc potřebuju víc prostoru než jen malý displej telefonu.

Takže jsem hledala něco, co jde použít na počítači. Našla jsem program Remember 365, ten byl super, ale často mi padal a stánky se mi neuložily, a tak jsem ho odložila na později, třeba bude brzo nová verze. A pak mě napadlo sestavit si digitální stránku pomocí PicMonkey koláže. Šlo to rychle a výsledkem je stránka, podle které si doma vytisknu fotky a popíšu kartičky a odpadne mi přemýšlení o tom, kam kterou fotku dát a co k tomu napsat.

Tak pojďme na to:

V PicMoneky otevřu koláž, zvolím rozložení koláže a vyberu JIGSAW a druhé rozložení zleva.


Nahraju fotky a případně digitální kartičky.


Teď je potřeba přidat jeden chlíveček do střední řady a posunout hranice horních a dolních chlívečků, abych dosáhla rozložení fotek jako na stránce DESIGN A. Vezmu jednu fotku a přetáhnu ji do mezery v prostřední řadě a tím se mi vytvoří nový chlíveček. Teď jen posunu hranice horních a dolních chlívečků podle prostřední řady.


Rozmístím fotky a kartičky. Pak promýšlím, kam co napsat. Každý chlíveček jde zvlášť editovat. Najedu na příslušnou katričku myší, objeví se možnost EDIT, vpravo nahoře EFFECTS a pak OPEN IN IMAGE EDITOR.


Napíšu co potřebuju, případně upravím, a pak vlevo nahoře BACK TO COLLAGE


Pokud chci přidat fotku menší než je velikost chlívečku, třeba jako tu malou čtvercovou vlevo dole, musím si ji napřed připravit zvlášť. Otevřu si novou stránku s PicMonkey, otevřu příslušnou fotku, oříznu na čtverec a přidám bílý okraj.


Dříve vytvořenou koláž si musím napřed uložit a otevřít znova jako normální obrázek, ne jako koláž. Pak zvolím OVERLAYS a YOUR OWN a přidám tu čtveratou, orámovanou fotku. Zmenším, jak potřebuju a dopíšu text.


Když si stránku takhle připravím, vím, že už nad ní nebudu muset přemýšlet a až se vrátím domů k albu, jen vytisknu fotky, kartičky a mám hotovo.Třeba se to někomu bude taky hodit :).

3 komentáře:

  1. Ahoj :-) chcela by som sa opýtať či je tento program zdarma,bežnú koláž v tomto programe robím L-egant ale tu JIGSAW si to niečo pýta odo mňa :-) vie mi niekto poradiť ? je to výborný nápad, čas leti, udalosti pribuda... ĎAKUJEM vopred za odpoveď

    OdpovědětVymazat
  2. Je pravdou ze moznost jigsaw je predplatena, ale picmonkey sa skvele pouziva aj zadara :) urcite si viete vyskladat podobnu sablonu. mne sa strasne paci ten napad za ktory davam Lucke obrovsky palec hore :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Dík, nápad je to super ! já s PL iba začínam tak vítam každú radu a skúsenosť a že vy české scrapholky ste tak kreatívne a šikovné :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover