pondělí 11. dubna 2016

PLANNER DAY / Layla


V dnešním plánovacím příspěvku pro vás máme speciálního hosta!

Ahoj, jmenuji se Layla, a jsem závislá na psaní seznamů.

Odjakživa pro mě bylo uspokojující psát si seznamy všeho druhu - nákupní seznam, to-do list, seznam knížek, které mám doma, seznam filmů, které jsem viděla atd. Taky sbírám sešity. Vždycky si v obchodě říkám, na co ho použiju, ale pak ho přinesu domů, a najednou je moc krásný na to, abych do něj psala jen tak něco. Určitě to znáte :).



Když jsem objevila systém diáře bullet journal, bylo to jako bych objevila nový svět. Jakékoli seznamy, deníkové záznamy, poznámky, oblíbené recepty, restaurace a kavárny, i denní záznamy všeho, co musím zvládnout, a kde musím v určitou dobu být - na jednom místě. Pro někoho jako jsem já je to opravdu nepředstavitelné, ale reálné (jak jsem zjistila).



Jedno jméno, které určitě prozkoumejte, pokud se o systému bullet journal chcete dozvědět víc, je Boho Berry (na youtube jako Boho Berry, blog: http://www.bohoberry.com)

O čem to tady teda mluvím? Bullet journal je systém, kdy máte na začátku prázdný sešit - může to být jakýkoli sešit, nemusí to být ani Moleskine, ani Leichtturm, nic fancy. A pak si prostě všechno musíte udělat sami. Já jsem s tím začala, protože se mi líbilo, že můžu mít všechny svoje seznamy a poznámky na jednom místě. Nejdřív jsem to měla celé hezké, jednoduché, čisté, bez dekorací. Ale pak jsem se trochu nudila, tak jsem začala se samolepkami, washi (samozřejmě), razítky, celostránkovými nápisy, a tak..



Moje "must-have", když plánuju: washi, jak už jsem řekla, samolepky Heeda, a Mambi 365 Planner samolepky, pak razítka.. hodně jich mám od holek z Papero amo - pracovní, týdenní, a pak abecedu (ta je TOP!), potom planner stamps se slovy a ikonkami od My Favourite Things. Pak nějaké ty inkousty, pero Le Pen, které přišlo v jednom z Planner Kitů z Paperoamo, a nakonec to nejdůležitější: Leichtturm 1917.




Mám takový rituál. Všechny tyhle potřeby si nanesu na jedno místo (občas chvíli trvá, než je v mých všeobecných scrapbookových zásobách najdu - kdybyste někdo měl nějaký nápad, jak je skladovat, určitě jej uvítám), uvařím si kávu, pustím si buďto nějaké PL youtube video, ale spíše jen nějakou hudbu, aby mě to nerušilo, rozhodnu se, v jakém stylu chci mít další týden, a pak už razítkuju, lepím, píšu, a plánuju..




4 komentáře:

  1. kraaaaasne! skvele fotky, az sa mi chce vytiahnut moj planner a poriadne naplanovat tento tyzden... asi idem na to! vdaka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsem uplne stejnej maniak na seznamy a to doslova, bez GTD ohnutyho momentalne na moje maminkovsky a pracovni povinnosti bych se nehla, musim si naplanovat kazdou prkotinu...takze diky za inspiraci ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý planner, moc se mi líbí. Parádní inspirace.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover