čtvrtek 19. května 2016

CARDMAKING day


Farebné maľovanie na krafte
VALIKA

Prajem vám všetkým krásny deň,
tento mesiac by som v rubrike cardmaking chcela pokračovať v téme "maľujeme na krafte". Kraft je anglické slovo označujúce hnedý recyklovaný papier. Tvoriť s hnedou a na hnedej je úžasné, ale dnes sa zameriam na to, ako tomu dodať trochu farby :)


V prvom rade by som chcela podotknúť, že existuje veľa odtieňov kraft papierov. Môžete si vybrať medzi tmavšími ako aj svetlejšími odtieňmi.


Všetky pohľadnice v tomto článku som vyfarbila s Prismacolor Pencils.

1. Priame maľovanie
Úplne najjednoduchšie a najlogickejšie je kresliť priamo na papier.


Tmavý podklad však spôsobí, že farby budú tmavšie ... možnosť to však je :)


2. Biela pigmentová farba ako podklad
Mojím cieľom však bolo získať jasné farby, preto som sa rozhodla pokračovať v možnostiach ako dodať základnú bielu farbu. Najjednoduchšou možnosťou je použiť farbu z bielej pigmentovej pečiatkovej podušky. Postupujeme nasledovne: Pečiatkujeme s pigmentovou pečiatkovou poduškou a kým atrament vlhký  nasypeme na obrázky transparentný embosingový prášok, ktorý zapečieme teplovzdušnou pištoľou.


Následne nanesieme bielu pigmentovú farbu z pečiatkovej podušky. Nemusíte sa držať len v líniách pečiatky, mojím cieľom bolo získať biely "oblak".


Potom už len omaľujeme s pastelkami.


3. Biela farba zvýrazňujúca okraje
Chcela som pokračovať v možnosti vytvorenia bieleho okraja, avšak zároveň ponechať čiernu čiernou. Jednoduché, pripravte si masku :) 


Táto možnosť sa mi páčila natoľko, že som si vytvorila až 2 variácie.

Jednu monochromatickú ...


... a jednu farebnú


4. Biela pastelka ako podklad pre farebné
Poslednou možnosťou je vytvoriť podklad z bielej pastelky a aplikovať farebnú vrstvu až následne.


Bola som prekvapená sýtosťou farieb, ktorú som dosiahla týmto spôsobom.


Tento experiment hodnotím kladne. Každý zo spôsobov má niečo do seba, nejaké pozitíva aj negatíva. Zaujíma ma však váš názor- ktorý zo spôsobov sa vám páči najviac? Budem rada, ak mi napíšete.

Ďakujem

6 komentářů:

  1. Mě se nejvíc líbí to první pánské a pak ten poslední shluk květin; ten bílý oblak kolem lilií méně. A kraft je prostě skvělá barva-nebarva, taky ho mám ráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka ďakujem za tvoj názor. Bez kraftu sa žiť nedá !!! Akonáhle otvorím balík hnedých pohľadníc, hneď objednávam ďalšie :D

      Vymazat
  2. Mě se líbí peříčka - odkud je razítko? To by se mi líbilo :-) a pak poslední - kytičky. Jinak z tohohle článku jsem dostala chuť zkusit craft papír ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katunka ďakujem ♥ Ak ste dostali chuť na tvorenie, tak moja misia je splnená :) Tie pierka sú od Aladine.

      Vymazat
  3. Nádhera! Kraft papier je super, strašne rada ho použivam. Krásne sú úplne všetky, ale tie pierka to je TOP! nadhera :) A to prvé je perfektná inšpiracia ku Dňu otcov! ♥ Dakujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ja ďakujem !!! :) pravda, nesmieme zabudnúť ani našich skvelých oteckov ♥

      Vymazat

Pin It button on image hover