pátek 15. července 2016

PL LAYOUT návod


Koláž do velké kapsy
ALENA

Jistě všichni znáte kapsu od WeR Memory Keepers, kdy máte nahoře a dole 4 čtverce velikosti 3x3 a uprostřed velký volný prostor 12x6. Hrozně ráda bych si někdy nechala vytisknout velkou fotku tohoto formátu. Zatím na to nejsou kvalitní fotky a spíš by to vypadalo jako pixelpuzzle než fotka. Ale vzhledem k tomu, že se mi tento týden sešlo opět mnoho fotek z jedné akce, rozhodla jsem se je nakolážovat právě do této kapsy. 

Upravit fotky a ořezat, to je hračka, to zvládne už jistě každý. Ale pak nastal zádrhel, jaký rozměr zadat v Picmonkey. Chvíli jsem laborovala s rozměry, řešila s Janou B. a došla k závěru, že nejjednoduší způsob, jak zjistit delší stranu, bude prostě trojčlenka. Kratší strana je jasná. Je totiž stejná jako když se tiskne fotka 4x6, tudíž rozměr je 1795. Druhou stranu jsem počítala oním matematickým úkonem (ha, člověk musí mít trochu toho fištróna a ne jen „hloupě“ cvakat spoušť a lepit =D) a došla k závěru, že nejlepší bude rozměr 3254.


Z logiky věci by to mělo vycházet přesně. Nicméně fotolab tiskne fotmát 15x27 cm, což je o něco menší než 15x30,5. Tudíž jsem přepokládala, že mi zbyde trochu místa. Navíc všichni, kdo tuto kapsu alespoň jednou použili nebo viděli naživo, ví, že je větší než 12“. Ale mně to nevadilo, stejně jsem vedle chtěla nějaký ten popisek nebo nadpis. Odklikla jsem tedy tisk a čekala. Když jsem fotku doma vložila do kapsy, byla tam ona očekávaná mezera. 


Tu jsem zaplácla kartičkou 4x6 z kolekce September Skies s výstižným textem a zbytek stránky jsem posládala také z této kolekce.



Celá fotka vyjde asi na 30,- a je panoramatického typu.. Tudíž pokud chcete kolážovat ve velkém, nebojte se toho!

4 komentáře:

  1. Dobrý nápad, Ali, takto se mi ta kapsa líbí. Já do ní minule dala několik malých fotek a nebylo to ono, nicméně ta koláž vypadá opravdu skvěle. Nejspíš liftnu velmi brzy, protože druhá strana zmíněné kapsy zeje prázdnotou ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektni, to Jsem zrovna potrebovala, bezva navod:-) a muzu se jeste zeptat jak udelam tu fotku 3x3? Mam tyto inserty a porad nevim co s nimi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, promin vsimla jsem si az ted. Jednoduse. V picmonkey das dve fotky, jako by jsi chtela 3x4 a pak pod ne pres celou delku das treti fotku, kterou pak vymazes. A tim zbylym okynkem hybes, dokud z tech dvou nad nim nemas crtverce. Tedy musis ty fotky mit predtim uz v rozmeru ctverce. Snad se to tahle pochopit.

      Vymazat

Pin It button on image hover