pátek 22. července 2016

Scrapbooking layout návod / JANA S.


Všechny to známe – s nádhernými pozdně jarními a letními dny sice utěšeně přibývá krásných fotek vhodných do našich alb, ale současně nepřibývá (spíše ubývá) času na jejich zpracování. Mně se to rozhodně stalo a začátkem léta se k tomu přidala tvořivá krize … uch, ach, co s tím? Obzvlášť když jste v situaci, že slíbíte layout na blog a ono nic, přestože nápadů je milion, žádný není ten pravý! Jak se blížil termín odjezdu na dovolenou, začala jsem být nervózní. Už jsem v duchu smolila omluvný e-mail, že to nedávám. Naštěstí mi přišel balíček s úžasnými PA kity, který mě zachránil …


Barevnost letních kitů je úžasná a mně se krásně hodila k fotce z oslavy narozenin synovy kamarádky. Ta fotka je hodně barevná, zvažovala jsem i černo-bílou verzi, ale nakonec jsem trochu potlačila sytost zeleně v pozadí, mírně vytáhla kontury HDR efektem a kousek fotky ořízla.


Přitom zůstaly dominantní mé oblíbené studené odstíny – námořnická modrá, mint a růžová. Hurá! Výsledná stránka tentokrát nebude divoce barevná …  Kdykoliv mám pocit, že to s tím laděním přeháním, vzpomenu si na článek od Janči Vítové, v němž psala, jak potřebuje mít barvy z fotky perfektně sladěné s ostatními barvami na layoutu, a v duchu se usmívám – nejsem v tom sama.Creative kitu byl fantastický mint papír, který jsem si zvolila jako pozadí.


Aby toho „mint-u“ nebylo moc, rozhodla jsem se použít jen jeho část a přišít ho na bílou čtvrtku. Bez šití se poslední dobou ve scrapu neobejdu. Než jsem se ovšem do něj pustila, rozstříhala jsem další krásnou čtvrtku z Creative kitu a vyzkoušela jsem si rozložení základních ozdob na nečisto.


Teď mě trochu tlačil čas, tak jsem to posouvala tam a zpátky jen chvíli, ale často to dělám tak, že si vše připravím a než se pustím do šití a lepení, vyspím se na to. Nechám vše ležet na stole, a jak chodím kolem, občas něco vyměním, přidám či uberu … Ale zpátky k procesu. Ještě před sešitím papírů jsem si vytiskla journaling.


Pak už jsem šila a lepila … Zdobit jsem se rozhodla střídmě – v hlavě mi totiž visí manželova výtka, že příliš zdobené stránky potlačují obsah fotografie a to jsem nechtěla. (I když s ním nesouhlasím úplně!)


Rozhodla jsem se pro pár cedulek a motýlky, takže se ke slovu dostal kamarád BigShot. V balíčku s kity mi dorazily i nádherné kancelářské sponky a jedna z nich byla barevně dokonalá, tak jsem jí tam rychle šoupla. A pak samozřejmě super chipboardový nápis ze Simple Kitu!


Titulek jsem původně chtěla sestavit z abecedy v kitu, ale nakonec jsem usoudila, že potřebuji něco výraznějšího – vytáhla jsem větší písmenka od Jillibean Soup. Nicméně, ty abecedy se určitě objeví i v našem PL albu, protože kdo by jim odolal? Na závěr ještě pár enamelek z kitu a bylo hotovo. Tedy, téměř. Druhý den jsem ještě mezi balením na dovolenou rychle prošila nápis – hlavně proto, že se mi písmenka mírně odlepovala, ale také proto, že jsem si to chtěla vyzkoušet – už jsem si toho zajímavého detailu všimla mnohokrát na cizích blozích a teď přišel ten správný čas na liftování. Na závěr ještě 2 srdíčka z kitu naléhala, že jsou to ony, co mi tam chybí … a bylo to!

 

Pak už žádné změny, jen rychle nafotit celek a detaily a balit, balit, balit!


Nevím, zda se Vám stránka bude líbit, ale já jsem spokojená. Střihla jsem si své malé dobrodružství a přes časovou tíseň si tvoření užila. Přeji všem krásné léto a ať se Vám s červencovými kity dělá tak krásně jako mně!

13 komentářů:

  1. Jani mas to moc krasné. Líbí se mi ten dokonalý mint papír a pozor :-D vytáhla jsem v pondělí stroj a jakmile zase překonám nechuť z natahování nitě, zase se do toho pustim. Tvá stránka mi dodala další motivaci :-) dekuju

    OdpovědětVymazat
  2. Jani..chtela bych mit tvoji tvurci krizi...:-D..stranka je to uzasnakova!

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná stránka! ... A perfektní úprava fotky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, takovou tvůrčí krizi bych taky chtěla mít. :-)
    Ta stránka je úžasně d o k o n a l á !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Jani to je krása! Máš tam úplně všechno, co mám tak ráda na tvorbě stránek - pěkná fotka se "sdělením" (nemusí se všichni nutně dívat do objektivu, že:)), dlouhý journaling a krásné detaily. A co teda obdivuji je, jak se Ti daří držet si STYL:). Krásnou dovolenou!:) Anička

    OdpovědětVymazat
  6. Dámy, moc děkuji. Snad jsem krizi překonala a po dovolené najedu do tvořivého módu. Vaše milé komentáře mě neskutečně nabíjejí. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne 👍 Je to komplet, farebne zladene, prešívanie sa mi veľmi páči aj preto lebo neviem šiť 😭 Úžasná fotečka, môžem sa opytat v akom programe si upravovala konkr. tuto fotku ? Stačí po dovolenke 😎 Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem, Ľubi :-) Upravovala som len v Picase ... Najjednoduchšie, čo može byť. Picmonkey ešte neovládam tak dobre, lebo väčšinu vecí zvládne Picasa ;-)

      Vymazat
  9. Jani, ta je TOP! skvělá práce! Zkoušela jsi dávat stránku do kapsy? Nevadí ta sponka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, už je v albu! :-) Šlo to bez problémů, třeba to bude tím, že je bílá čtvrtka a vous menší, nebo kapsa větší ... ? Neměřila jsem to. A moc děkuji ... i za nasměrování ;-)

      Vymazat

Pin It button on image hover