úterý 23. srpna 2016

Život v design teamu / JANA V.

JANA V.
Na tuhle novou rubriku už si pomalu zvykáte, že vám představujeme takový random náhled do našeho zákulisí, ne nutně scrapbookový. Nejinak tomu bude i dnes. Měl to být spíš fotkový článek, ale nějak jsem se rozkecala, pardón!

Uvidíte, co dělám, co s hotovou stránkou, jaké vychytávky mi teď zpříjemňují scrapování, co mi leží rozdělané na stole (už půl roku!), jaké další kostlivce mám ve skříni a co je kromě scrapbooku aktuálně mým velkým koníčkem :-)


V minisérii o mé pracovně jste neviděli jeden koutek našeho obýváku, kde pokaždé končí právě hotová stránka. Většina ji asi rovnou pěkně zastrčí do kapes a do alba, ale to já se ráda nějakou dobu kochám (občas tak i po několika dnech něco na stránku přidám). Mám na to malý malířský stojan, kde je stránka vystavená do doby než ji zase nahradí novější a putuje do alba. S mým aktuálním tempem cca 2-3 stránky do měsíce je to fajn proměnlivá dekorace.


V mém scrap koutku jsem si velmi oblíbila čistič razítek od Hero arts spolu s čistící poduškou. Nevím jak vy, ale já za celá léta marně hledala něco, co mi bude vyhovovat. Měla jsem čistič s houbičkovým aplikátorem (složení bude asi podobné jako tento od Hero arts), který byl vždy v koupelně, kam jsem se se špinavými razítky přesunula na omytí. Razítka byla čistá, ale pak zase déle schla, muselo se vstávat od stolu, apod. Pak jsem zkusila opěvované vlhčené ubrousky na dětské prdelky, ale to mi také nevyhovovalo. Při větším tření to pěnilo a hlavně zanechávalo spoustu chlupů od ubrousku a ve finále razítko bylo stejně mokré a nešlo hned uklidit.  Teď jsem konečně spokojená!


Vnitřek podušky je černý a bílý chlupatý „kobereček“. Na černou stranu si stříknu trochu čističe (nemusím dokonce pokaždé, často vydrží i z minula napuštěný), ošmudlám razítko, když je čisté tak ho ještě dočistím a dosuším na bílé straně. Razítko je čisté i suché, takže rovnou dávám na místo. Juch!


Na různé drobnější kousky typu výseky apod. jsem si konečně pořídila šikovné zip-lockové pytlíčky v Ikee. V balení jsou dvě velikosti, přičemž ta menší je opravdu ideální. Tak si konečně přesypávám a organizuju některé ozdůbky:


Co se týče rozdělaných a hlavně čekajících scrapových projektů, tak mám strašně moc kostlivců:-( Vůbec nevím, jak z toho vybruslit, jak s tím pohnout. No snažím se, jak to jde. Třeba mi došlo, že opravdu nezvládnu udělat samotné (mini)album ze všech cestovatelských akcí. Jsem příliš pomalý scrapbookař a puntičkář, než aby tohle někdy dopadlo. Proto jsem jako záchranné lano zvolila kapsičky, kde alespoň několik vybraných snímků zastrkám do 1-2 (3..?) kapsových stran a budou normálně součástí mého 8,5*11 alba.

No že u mě ani toto řešení není až tak rychlé dokazuje to, že 2 kapsy mám rozdělané už asi půl roku. Vzpomínáte na moji stránku z Kapska? Zde jsou k ní doplňkové kapsy (levá skoro hotová z obou stran, pravá má jen nachystané fotky...):


Jedno regulérní samostatné album z dovolené mám rozdělané už od loňska a ne a ne se k němu dostat. Ale já ho jednou dodělám!


Formát 6*8 se mi ale jinak moc líbí, takže po dlouhém rozmýšlení, jak konečně zpracovat fotky z naší svatby, jsem po něm sáhla opět. Zatím jsem se nedostala ale ani k vytisknutí fotek:-(


Abych toho nááhodou neměla málo, tak jsem si v poslední době našla i další tvořivé koníčky :-D Já jsem totiž chronický koníčkař. Když mě něco začne bavit, tak mě to pohltí totálně, všechno si pozjišťuju, načtu, nastuduju. Před 6ti lety jsem se takto náruživě vrhla na scrapbook, před dvěma lety na vyšívání a před 2 měsíci na pletení a šití (vzpomínáte si na moji stránku s předsevzetím?)


Koho by zajímaly více moje pletařské a šicí začátky, tak brzy bych o tom chtěla napsat více na svém blogu. Tak snad:-) Mějte se krásně!

2 komentáře:

  1. Tak ja sa neskutočne bavím 😊 Akoby som v niečom videla samú seba 😎 Inak milujem tieto články zo zákulisia a idem si pozrieť blog 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Janka je to parádička. podľa mňa je len niekoľko vyvolených žien, ktoré všetko magicky stíhajú. ja som s tebou v klube : jednou to dodělám :)))) a najkrajšia je posledná fotka ♥

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover