neděle 30. října 2016

PLANNER day

LAYLA

Dobré ráno, mé milé ženy, posílám vám pozdravy z mlhavého Skotska. Pokud jste četly mé předchozí články tady na blogu, tak už víte, že i tento článek bude o diářích a plánování. Ale dnes trochu jinak než jen o praktických to-do listech, povinnostech, a tak dále.

Dnes jsem tu, abych vám řekla o Traveler’s Notebooks. Původně od firmy Midori (teď se jmenují Traveler’s Company), jejichž krása spočívá v jednoduchosti. Je to jeden kus kůže, který drží sešity na gumičkách, čímž umožňuje, aby si ho člověk naplnil čím chce. Já osobně jsem striktně proti pravé kůži, přijde mi to kruté a nechutné, a proto je pro mě verze od Webster’s Pages naprosto ideální - nejen, že není kožený, ale zároveň je to trochu víc diář - má několik kapes, jak vepředu, tak vzadu, a v zadní části kapsičku na seznamy (či cokoli, co si zamanete si tam dát), ale zároveň se pořád drží toho, co je pro Traveler’s Notebooks esencí - gumičky uvnitř, a gumička, která drží celý Notebook zavřený.


Proč Traveler’s Notebook?

Jak dobře víte, já jsem bullet journal následovník. Ale přeci jen jsem chtěla zkusit něco nového, trochu víc praktického (kapsičky!), a trochu víc hezkého. Skvělé na Traveler’s Notebooks je, že si je můžete nastavit podle vlastní potřeby, a můžou být něčím jiným a individuálním pro každého.

V mém ’everyday carry’ (aneb TN, který se mnou jde do školy, na kafe, do knihovny..) mám momentálně čtyři tzv. inserts - což jsou sešity o rozměru 11cm na 21cm. Jeden z sešitů je stále můj bullet journal, dále mám jeden sešit na poznámky z přednášek a na poznámky k esejím, co musím napsat. Jako třetí mám sešitek, co používám jako svůj deník (nedávno jsem svůj první dokončila až na poslední stranu, a musím říct, že je to krása tím listovat), pak mám týdenní diář, a poslední je prázdný sešit, kdyby něco. Traveler’s Notebook od Webster’s Pages je trochu větší, než ty původní Traveler’s Notebooks, ale ne o tolik. Když vidím, jak tlusté a naplněné je mají někteří jedinci na youtube (mimochodem, doporučuji pro inspiraci/prokrastinaci - youtube je plné skvělých videí o TN), tak ten můj je skoro neviditelný.

Baví mě, že se vejde do tašky, kdykoli někam jdu, ale zároveň ho v tašce můžu vždy najít, když ho potřebuju. Není vůbec těžký, ale to závisí také trochu na tom, co všechno si do něj dáte.


Mé Traveler’s Notebooks

Momentálně mám ve své kolekci dva krásné od Webster’s Pages. Ty originální mě sice fascinují, ale jak už jsem psala, kůže je velké ne-e. K těmto dvěma krasavcům ještě brzy přibyde jeden v barvě mint, který mám (snad stále) zarezervovaný u holek. Už jsou Vánoce? :)

Platinum Rose byl můj první. Koupila jsem ho levněji na etsy, protože jsem chtěla vyzkoušet, jestli je to vůbec pro mě. Tenhle momentálně zůstává na stole, a je domovem pro můj deník číslo jedna (myšlenky, vzpomínky, fotky, koláže, úryvky z knih..), listers gotta list sešit, a sešit, ve kterém zaznamenávám přečtené knihy.

Blush & Gold Foil Dot je ten, který se mnou cestuje všude. Navrhla ho Ashley G, a moc se jí povedl. Jak už jsem řekla, obsahuje můj bullet journal, týdenní planner sešit, můj sešit na přednášky, nový deník, a jeden náhradní “kdyby něco.”

Mé oblíbené doplňky

Na závěr bych vám chtěla říct, co jsou nějaké z mých oblíbených doplňků k mým Traveler’s Notebooks (kolikrát ten název můžu zopakovat, aniž by to začalo být divné?). Jelikož miluju seznamy, rozhodla jsem se vám doplňky představit ve formě seznamů. Tudíž…
  • Websters Pages Traveler’s Notebook
  • Traveler’s Company inserts (původně Midori) - jsou z Tomoe River papíru, který je naprosto dokonalý jak pro inkoustová pera, tak pro vodovky.. mám několik sešitů od různých prodejců z etsy, ale bohužel jsou kvalitou úplně jinde, a zjistila jsem, že mi vyhovují ty originální (přestože cenově jsou mnohem přátelštější a dostupnější ty z etsy)
  • post-it notes - na rychlé nepřehledné poznámky a značení důležitých věcí
  • Lamy Safari inkoustové pero, stejně tak gelové pero (s hlavičkou kočky na víčku)
  • svorky na papír - tento týden jsou mými oblíbenými podzimní od Fancy Pants a sloníci od Midori
  • podložka - jestli s něčím mám velký problém, tak je to psaní rovně















Tak tady to máte. Rozhodně doporučuji investici, pokud jste jen trochu nespokojené se svým momentálním diářem, nebo pokud se chcete jen tak něčím potěšit. Doufám, že na vás nebyl článek moc dlouhý, a zase brzy na viděnou.

4 komentáře:

  1. Nádhera :-) zajímavý článek a super inspirace :-) mohu se jen zeptat, kde se dají sehnat ty svorky na papír ve tvaru listu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuju :) ja je mam z uk online obchodu heylittlemagpie, ale nejdrive bych se ujistila, ze je nebudou holky z PA mit, kvuli postovnemu :)

      Vymazat
  2. Nekam zmizl muj komentar :( tak jeste raz...
    Uz nejakou dobu mam v oku ten platinum rose travelers notebook, ale bala jsem se jedne veci - neni tato barva vic nachylna na poskarabani? Chtela bych diar nosit kazdy den v kabelce s ostatnimi vecmi.. neposkodi se? Dlouho jsem se rozmysleala, az tuto barvu prestali vyrabet :( mam se snazit ji odnekud dostat? Treba od nejakych prodejcu z druhe ruky?
    A co barva mint? Premyslela jsem i nad timto provedenim - nelibi se mi ale jak je snurka bila a tudiz kontrastni k te mintove... a taky mi prijde ze prouzkovany vnitrek se k diari taky moc nehodi... ale zas mam moc rada mintovou barvu... mozna kdybych drzela diar v rukou tak uz bych ho nepustila... :)
    Co bys mi radila? Platinum rose? Mint? Nebo ten hnedy? Ten ma sice taky svoje kouzlo.. ale ja tu hnedou barvu zas tak moc nemusim ... :/ achjo to jsou problemy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!
      Ten platinum jsem nejakou dobu nosila v tasce, a neni nijak poskrabany/zniceny - jediny na co je treba dat pozor jsou nehty ;) naopak jsem zjistila, ze ten rose gold foil se opotrebovava mnohem rychleji a snadneji.
      bohuzel nevim, jak ten mint vypada nazivo, takze tam nemuzu pomoct. a i kdyz se mi libi ten hnedy original midori, ten od Webster's Pages je podivna hneda a pusobi dost.. eh.
      Pokud je platinum rose tvoje oblibena barva, urcite bych se nebala toho, ze bude zniceny za tyden - s trochou lasky a opatrnosti samozrejme! Pokud bys chtela doporucit nejake online obchody, kde ho jeste maji, nevahej se ozvat ;) snad jsem aspon trochu pomohla

      Vymazat

Pin It button on image hover