pondělí 10. října 2016

PRODUKT Papero amo

Razítková sada: Kalendář
ALENA
 
Když jsem uviděla zveřejnění nových razítek kalendář, musela jsem je mít. Hned mi totiž hlavou proběhla myšlenka vlastnoručně vyrobeného razítkovaného přehledu roku ve svém bullet journalu. Tudíž když mi přišla, bylo jasno, co budu o víkendu dělat. Rozhodla jsem se vám postupně popsat použití razítka, protože já sama jsem notnou chvíli na fotky koukala a dumala, jak to vlastně funguje.


Rozdělila jsem si dvoustranu na šest chlívků. Tedy na půl roku. Připravila takzvané žehličky a akrylový bloček. Na netu našla přehled kalendáře na rok 2017 a jala se razítkování. První věc při používání těchto razítek je myslet trochu dopředu a druhá pracovat pomalu. Přesně to, co já neumím a nedělám. Chyba (hned pochopíte).

Nejdřív jsem si natiskla název měsíce (mimochodem ten font je peckovej) a přehled dnů. V sadě jsou čtverečky a kolečka. Já zvolila druhou variantu.


A následně razítko plného obdélníku, který slouží k označení víkendu.


No a teď to nejdůležitější. Podle přehledu kalendáře jsem si našla, kde začíná daný měsíc, respektive první neděli a první pondělí. Zbytek jsem zakryla washi páskou a nanesla barvu.


U únoru bylo potřeba ještě zakrýt čísla 29,30,31.


A nesmíte zapomenout washi sundat a až pak tisknout. Zde se projevila moje zbrklost (nebo to byla ranní rozespalost?!?). Nevím, každopádně únor se nevyvedl. Snaha to zachránit se taky moc nepovedla.


Pak už šlo všechno v pohodě. Soustředila jsem se na práci. Dotiskla jsem půl rok a vrhla se na označování státních svátků, narozenin a jmenin. V tomhle je Kalendář super. Obsahuje plné kolečko a čtvereček. Tudíž si můžete označit všechno a pokaždé jinou barvou a tvarem. Stane se z toho krásný přehled, kdy hned všechno vidíte. To se mi líbí. A pak se to stalo znovu. Spadla mi „žehlička“ a udělala krááásnou šmouhu.


Co teď. Nic, už to nespravím. Jsem býk, a tak trucuju. Odhodila jsem razítkovací barvy, které za to mohly, a šla si dát čaj. Pak jsem se rozhodla se vrátit. Řekla jsem si, že si chci stejně od nového roku pořídit Webster ColorCrush Mint (bulletit v něm budu jen z půlky a nezabere to tolik času) a tak si kalendář natisknu na bílou čtvrtku. Vzala jsem první nezdar jako ponaučení a podruhé už to šlo jedna báseň. Bez zadrhnutí a nezdaru.


Státní svátek jsem označila růžovým kolečkem. Narozeniny tyrkysovým kolečkem a jmeniny šedivým čtverečkem. V levém sloupci mám vypsané detaily a jsem spokojená. Kouknu a vidím. Ať už budu potřebovat vědět, zda náhodou nekoupit dárek nebo nebude volno v práci a tudíž více času na tvoření či výlet. Navíc se těším, až kalendář použiji v PL jako úvodní kartičku pro označení týdne. A další věc, tahle razítka vydrží celý život, pokud teda někdo nepřepíše gregoriánský kalendář.

10 komentářů:

  1. Ali, skvělý článek! Já jsem taky chvíli koukala, jak celý "systém" funguje.
    Jo, a docela mě uklidnilo, že se takové přehmaty stávají i jiným. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rada, ze se libi..:-). Ja byla zmatena, jak lesni vcela :-D

      Vymazat
  2. Jééé to se mi líbí ten článek, i ty razítka a moc.... a i to, že občas zveřejníme, že chybujeme, protože jsme jenom LIDI ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) to me tesi. Ja mam obcas pocit, ze chybuji vic nez je zdravo :-D

      Vymazat
  3. Jé, konečně vím, jak razítka fungují ;) Super dvoustrana!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem se dost napremyslela, jak na to...super, diky Ali 😉

    OdpovědětVymazat
  5. Už je mám doma, jsou úžasný!!!! Díky za návod, moc mi pomůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rada ctu, uzivej. Jsou fakt paradni a tesim se na nejakou ukazku :-)

      Vymazat

Pin It button on image hover